0

Aurinko tuo kilinän kassaan

Vuonna 2013 Holiday Clubin välittömään läheisyyteen aivan Saimaan rantaan nousi komea rakennus, jossa aloitti toimintansa Ravintola Rauhanranta.
Salpasafarit otti ravintolatoiminnan pyöritettäväkseen ja palkkasi ravintolapäälliköksi lappeenrantalaisen pitkän linjan yrittäjän ja ravintola-alalla monissa tehtävissä työskennelleen Antti Hyvärisen.
Hyvärinen käynnisti ravintolatoiminnan, mutta siirtyi vuoden jälkeen ravintolapäälliköksi ”mäelle” eli Holiday Club Saimaaseen. Siellä hän ehti olla vuoden, kun Teerenpelin yrittäjät julkaisivat etsivänsä Lappeenrannan ravintolaan franchising -yrittäjää.

Hyvärinen kiinnostui mahdollisuudesta toimia yrittäjänä arvostetussa ravintolabrändissä, joka muun muassa suosii lähituotteita ja kiinnittää huomiota myynnissä olevien tuotteiden ekologiseen valmistusprosessiin.
Hän aloitti Lappeenrannan Teerenpelissä toukokuussa 2015.
Koska entinen Rauhanranta oli Hyväriselle erittäin tuttu toimintaympäristö, hän on ollut myös sananmukaisesti rakentamassa kiinteistöä, hän esitteli Teerenpeli-ketjun omistajille Marianne ja Anssi Pyysingille ajatusta Teerenpeli Saimaasta.

Ravintola avasi vappuna. Alku olikin odotettua parempi.
– Toukokuussa tuli ilmojen ansiosta hyvä tulos, ja se on kaikki varsinaisen sesongin ulkopuolta, Hyvärinen iloitsee.
Ravintola on toiminut kolme vuotta ja Hyvärinen on paikan kolmas yrittäjä. Tuuliselta vaikuttaa!
Luottamusta Hyvärisellä riittää. Hän huomauttaa, että ravintola-alalla yrittäminen on ihan aina riski, joka voi myös yllättää iloisesti.
– Nyt on tehty täyskäännös uuteen suuntaan, koska Teerenpeli on valtakunnallisesti tunnettu ravintolaketju. Tässä konseptissa tarjotaan tiettyä pubiruokaa eli enää paikka ei ole varsinaisesti ruokaravintola. Ruokaa löytyy joka lähtöön läheltä eli hotellilta ja Seitsemästä Sepästä. Meillä taas on omat tunnetut oluet, siiderit ja viskit.

Yrittäjä on tuttu näky baaritiskin takana Lappeenrannan Teerenpelissä. Saimaan yksikön korjaustyöt kestivät kaksi kuukautta ja sen ajan Hyvärinen keskittyi heiluttamaan vasaraa ja maalisutia.
– Nyt on taas tarkoitus palata normaaliin meininkiin. Täällä Saimaan rannalla käyn katsomassa, miten hommat sujuvat.

Aiheesta lisää 23.6. Joutseno-lehdessä.

 

Viikon kysymys

Teetkö lomareissun kotimaassa vai ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä