Veeti Tikkanen lauloi tangokilpailun voittoon

Kolmen vuoden takainen Tangovekara on nyt Tangonuori. Korvenkylässä asuvan Veeti Tikkasen taival kohti haaveissa siintävää tangokuninkuutta etenee pitkin askelin. Seinäjoen

Kolmen vuoden takainen Tangovekara on nyt Tangonuori. Korvenkylässä asuvan Veeti Tikkasen taival kohti haaveissa siintävää tangokuninkuutta etenee pitkin askelin.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kilpailemiseen tulee tosin muutaman vuoden tauko, sillä kuninkaan kruunua pääsee tavoittelemaan vasta 18-vuotiaana, Tangonuori-kilpailuun taas ei voittaja saa toista kertaa osallistua.

Kilpailuja ja esiintymisiä kuitenkin riittää.

13–17-vuotiaille suunnatun Tangonuori-kilpailun Veeti voitti ensiyrittämällä. Kun Tangovekara-titteli irtosi yhdellä lastenlaululla, täytyi Tangonuoreksi pyrkivän laulaa kolme eri kappaletta: yksi iskelmä ja kaksi tangoa, joista toinen laulettiin kahteen kertaan.

Vain yksi, finaalin toisena kappaleena esittämänsä Ohikiitävää, oli hänelle entuudestaan tuttu. Tangot Mun aika mennä on ja Haavetango Veeti valitsi kuuntelemalla kappaleita etukäteen.

– Niissä on molemmissa hyvä rytmi ja sanat, hän perustelee valintaansa.

Kilpailupäivä Seinäjoella alkoi aamukymmeneltä ja voittaja oli selvillä kello 16.45. Pitemmittä tauotta nuoret kilpailijat lauloivat niin semifinaalin, finaalin kuin superfinaalin, johon selviytyi kaksi kilpailijaa.

Voittoa ei kisan jälkeen ehtinyt paljon juhlia.

– Olihan se mahtavaa, hypin ja pompin ja iloitsin, mutta meillä oli kauppatorilla esiintyminen heti kilpailun ratkettua.

Tuomariston muistiinpanot Veetin esiintymisestä olisi ollut mahdollista saada mukaan kilpailupaikalta, mutta lähtötohinassa nekin unohtuivat.

– Pitää kysyä, voisiko niitä vielä jälkikäteen saada, harmittelee Veetin äiti Kati Tikkanen.

Yksi Veetin vahvuuksista on esiintymisvarmuus.

– Minä lähden voittamaan. Kun on harjoitellut hyvin, pystyy laulamaan rennosti. Epävarma fiilis näkyy yleisölle ja tuomaristolle.

Varmuutta esiintymisiin hän hakee muun muassa Teija Immosen laulutunneilta, joilla ei lauleta pelkästään tangoja, vaan musiikkia laidasta laitaan.

Laulutunteja on yleensä kerran viikossa, mutta kilpailujen ja esiintymisten alla tahti on tiiviimpi. Ja kotona Veetin laulaa vanhempiensa mukaan aina.

Tangonuori-kisan lisäksi Veetin kilpailuohjelmassa on tänä vuonna kouluikäisten Nuori Tähti -kilpailu.

Seinäjoen kisasta poiketen siellä voi valita esitettävän laulun eri musiikkilajeista. Ainoa rajoitus on, että tekstin tulee olla lapsille ja nuorille sopivaa.

Tässä kilpailussa Veeti on ollut kaksi kertaa finaalissa.

Tangonuoren musiikkimaku on monipuolinen: konejumputusta, räppiä, heviä – mutta toki myös tangoja.

Soittamistakin hän on kokeillut, mutta toistaiseksi laulu on vienyt voiton.

– Soitan suutani, hän nauraa.

Muita harrastuksia ovat partio ja streetdance.

Tangomarkkinoita Veeti kertoo seuranneensa niin pitkään kuin muistaa. Suosikeiksi nousevat tangokuningas Teemu Roivainen ja -prinssi Leif Lindeman.

Eikä ole mikään mahdottomuus, että kuninkaallisten listalla komeilisi joskus myös Veeti Tikkasen nimi. Sen verran vahvasti on musiikki pojalla geeneissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka