0

Jotain uutta, jotain vanhaa

13. elokuuta Joutseno saa uuden tulentallojan. Tulentallojia on valittu vuodesta 1992 lähtien. Siihen asti Joutseno sai vuosittain uudet rieskaemännän ja -isännän.
Sittemmin käytäntöä muutettiin niin, että rieskaemännän ja tulentallojan toimikausi kestää kaksi vuotta ja heidät valitaan vuorovuosina eli viime vuonna rieskaemännäksi valitun Päivi Mellon toimikausi jatkuu vielä vuoden.

Tulentalloja julkistetaan Joutseno-päivien pääjuhlassa torilla. Sitä ennen joutsenolaisuutta on juhlittu jo kolmen päivän ajan.
Päivät käynnistyvät 10. elokuuta uudella tapahtumalla: Aholan nuorisoseuran järjestämillä maalaismarkkinoilla. Markkinat alkavat kello 13 ja avajaishumu jatkuu suoraan niiden päätyttyä iltariennoilla. Avajaisissa ratkeaa myös, ottaako Joutsenon kotiseutuyhdistys kolmannen kiinnityksen Joutseno karjalaisten kanssa käytävän haastemölkkyottelun palkintoon.
Torstaina 11.8. on toripäivä. Torisoittoa on tänä kesänä kuultu vain joka toinen torstai. Joutseno-päivien torilla sitä kuullaan. Estradille astuu Metsien Elvikset.
Musiikin tahtiin pääsee pyörähtelemään myös illalla Eläkeliiton Joutsenon yhdistyksen ja Joutsenon Eläkkeensaajien järjestämät sekahakutansseissa Jänhiälän lavalla. Tahdit tarjoaa Trio Tumma Yö.

Tanssii hevosten kanssa -esitys vuonohevostalli Rajavaelluksella on jo vuosia kuulunut Joutseno-päivien ohjelmaan. Se on vuorossa perjantai-iltana 12.8. Tänä vuonna on teemana Aamulypsylle ja esityksen kerrotaan olevan eläimellisen hilpeä, 80-luvun nostalginen ja äärimmäisen teatraalinen taidepläjäys. Paikalla on myös puhvetti, ei tuu nälkä.

Pääjuhlassa 13. elokuuta julkistetaan uuden tulentallojan ohella se, kenet Joutseno-lehden lukijat ovat valinneet vuoden joutsenolaiseksi. Äänestysaika jatkuu vielä eikä tähän mennessä tulleiden äänien perusteella ole lainkaan selvää, kuka on Joutsenon Katajan naisjoukkueen jälkeen seuraava kiertopalkinnon saaja. Äänestämään pääsee täältä.

Torilla kuullaan myös Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangonuori-kilpailun voittanutta Veeti Tikkasta. Edellisen kerran Veeti esiintyi Joutseno-päivillä vuoden 2013 Tangovekarana.
Muutakin musiikkia on luvassa, samoin capoeiraa.
Pitäjäntupa pitää ovensa auki kello 14 asti.

Sunnuntaina 14.8. vaelletaan perinteiseen tapaan huntukiveltä kirkkoon perinnejumalanpalvelukseen.
Kulttuurinnälkäisille ja -janoisille on tarjolla herkkua iltapäivällä, Aini Peuran kotipihalla Penttiläntiellä järjestetään Suvikihut. 28.8. asti esillä olevassa näyttelyssä on töitä Aini Peuralta, Ulla Marinilta ja Liisa Lousalta. Näyttelyn avajaisten ohjelmassa on Tuija Nummelan puhe, Juke Koivistolaisen musiikkia, Paula Ylösen ja Liisa Lousan runoja, Helmileena Nummelan laulua ja Saikukerho yllätyksineen.

Joutseno-päivien ohjelma löytyy täältä.

Kuvagalleriasta löytyy kuvasatoa viime vuoden Joutseno-päivien pääjuhlasta.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä