Onnistunut uudistus

Joutseno-päivien ilme oli tänä vuonna iloinen. Edes Ilmatieteenlaitos ei onnistunut pilaamaan sitä sade-ennustuksillaan, koska sade torstain toripäivää lukuun ottamatta kiersi

Mirja Rantala

Joutseno-päivien ilme oli tänä vuonna iloinen. Edes Ilmatieteenlaitos ei onnistunut pilaamaan sitä sade-ennustuksillaan, koska sade torstain toripäivää lukuun ottamatta kiersi joutsenolaiset tapahtumat.

Aholan avajaistapahtumassa tehtiin tutuksi Joutsenon maaseutua, joka on ollut ja on edelleen tärkeä osa alueen elinkeinorakennetta ja hyvinvointia. Yhtään nyrpeää ilmettä ei Aholassa näkynyt. Avajaisten siirtämistä eri puolille pitäjää on pohdittu usean vuoden ajan. Viimeistään nyt on osoitettu, että niin kannattaa tehdä.

Pääjuhlassa torilla nähtiin sekä perinteistä että uutta ohjelmaa sopivasti yhdistettynä. Tangonuori Veeti Tikkanen ja capoeiranäytös toivat esiintymislavalle nuorta joutsenolaista osaamista, tulentallojan valinta pitää tapahtuman sidoksissa siihen, mistä koko Joutseno-päivien ajatus on lähtenyt liikkeelle.

Mutta puheet vanhasta hapatuksesta ja jäänteestä viime vuosisadalta voi viimeistään nyt unohtaa, kun tulentalloja pöräyttää paikalle moottoripyörällä, vuoden joutsenolaiseksi äänestetään liikunnan monitoiminainen ja esiintymislavalle löytyy tanssia ja laulua jokaiseen makuun.

Toki ei sovi unohtaa lavatansseja tai hevostanssiesitystä. Ne ovat paikkansa tapahtumaketjussa lunastaneet eikä muutokseen ole tarvetta niin kauan kuin tanssijoita ja yleisöä riittää.

Myös sunnuntaiaamun kirkkovaelluksella ja rieskojen vaihdolla on paikkansa. Se on Joutsenon omaa perinnettä, joka täytyy säilyttää.

Siitä saataisi löytyä seuraava uudistamisen kohde. Kauniisti siistittyyn ja kukin koristeltuun huntukiven ympäristöön toivoisi enemmäkin kävijöitä. Mutta mikä ilahduttavinta, uudistamiseen liittyviä ajatuksia on jo ilmassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka