0

Blue White Eaglen poisto etenee

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi pyytää tarjouksia Rauhassa olevan Blue White Eagle -aluksen poistamiseksi. Tarjouspyyntö perustuu Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan päätökseen ja sitä koskevaan Itä-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisuun.
Hallinto-oikeus hylkäsi laivan edellisen omistajan Pekka Sivosen valituksen jätelain perusteella annetusta poistomääräyksestä. Oikeus ei keskeyttänyt päätöksen täytäntöönpanoa, vaikka laivan omistaja on valitusprosessin aikana vaihtunut.
Ympäristötoimi aloittaa aluksen poistomenettelyn valmistelun siitäkin huolimatta, ettei oikeuden päätös ole vielä lainvoimainen. Poistomenettely tarkoittaa käytännössä julkista tarjouspyyntöä.
Ympäristötoimi pyytää esityksiä aluksen siirtämisestä pois Rauhan satamasta. Siirron yhteydessä aluksen omistajuus siirtyy aluksen siirtäjälle. Myös aluksen purkaminen on mahdollista, mutta sitä ei saa toteuttaa nykyisessä paikassa.

 

Aiempi artikkeli:

Viikon kysymys

Lukitsetko ulko-ovesi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä