0

Blue White Eaglea havitellaan ravintola- ja hotellilaivaksi Narvaan

Blue White Eaglessa vieraili tänään puoliltapäivin väkeä ihan luvan kanssa, kun Rauhan satamalaiturissa kesästä 2011 lojunutta alusta esiteltiin Lappeenrannan seudun ympäristötoimen järjestämästä tarjouskilpailusta kiinnostuneille.
Yksi heistä oli lappeenrantalainen Seppo Karvinen, joka on suunnitellut aluksesta ravintola- ja hotellilaivaa Narvaan, Viroon.
— Olen seurannut laivan vaiheita jo neljän vuoden ajan. Aluksesta saisi kunnostettua kahvila-ravintolalaivan, jossa olisi myös hostellitasoista majoitusta.

Vaikka Blue White Eagle osoittautui olevan Karvisen mielestä pelättyä paremmassa kunnossa, rahaa palaa hänen karkean arvionsa mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja pelkästään ensi vaiheen kunnostukseen.
— Kerrallahan tätä ei saa kuntoon millään, projekti on niin kallis. Halpaa ei ole aluksen siirtäminenkään. Mutta jos kaikki menisi suunnitelmien mukaan, laiva siirrettäisin hinaajan avustamana ensin telakalle Narva–Jõesuuhun ja sitten Narvajokea pitkin Narvan keskustaan, jonne se jäisi seisomaan.
Karvinen kertoo neuvotelleensa paikasta Narvan kaupungin johdon ja rajavartioston kanssa. Saimaa ei hänen mielestään tule enää kyseeseen Blue White Eaglen kotivetenä aluksen huonon maineen takia.
Aluksen liikenteeseen ottaminen esimerkiksi Suomen ja Viron välille tietäisi lisää kunnostuskuluja, mutta ei houkuttele Karvista toisestakaan syystä.
— Tämä on niin hidas, ettei turisti jaksa istua laivassa niin kauan.

Ympäristötoimi pyytää tarjouksia laivanromun poistamiseksi Rauhasta. Siirron yhteydessä aluksen omistajuus siirtyy sen siirtäjälle. Myös purku on mahdollinen, mutta ei nykyisessä paikassa. Tarjousten jättöaika umpeutuu ensi viikon perjantaina 17.3 kello 13.

Tuorein artikkeli:

Aiemmat artikkelit:

 

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä