0

Tansanian luontoa kottaraispöntöllä

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen galleria Pihatossa on avautunut Olli Marttilan Kuvia Tansaniasta -näyttely, joka esittelee tansanialaista luontoa ja sen tutkimusta erityisesti Mkomazin kansallispuistossa mustavalkoisin valokuvin.

Olli Marttila, olet työstänyt näyttelyn ottamistasi valokuvista miltei vuosikymmen sitten. Näyttely on ensi kertaa julkisesti esillä. Miksi vasta nyt?
— Näyttelyn piti olla esillä 2009, mutta talouden taantuma karkotti tärkeimmät tukijat, luonnonsuojelija Tony Fitzjohn ei päässyt Suomeen pitämään avauspuheenvuoroaan, emmekä voineet järjestää gaalailtaa kootaksemme varoja Mkomazin suojelutyön hyväksi.
— Valmis näyttelyaineisto jäi lojumaan entiseen työhuoneeseeni Joutsenoon. Pekka Ojalainen vieraili luonani Tansaniassa, ja kerroin hänelle asiasta. Pekka hoiteli näyttelyn pystyyn.

Olet ottanut valokuvat Rolleiflexillä, kaksisilmäisellä (-objektiivisella) kameralla. Kameramalli oli suosittu 1920-luvulta 60-luvulle, ja sitä valmistettiin 90-luvulle asti. Kuinka pitkä suhde sinulla ja Rolleiflexillä on?
— Katsoin kauan aikaa sitten Bond-filmiä. Siinä Sean Connery käytti samaa kameraa. Ajattelin, että tämän vekottimen täytyy olla hyvä ja ostin divarista saman mallisen kottaraispöntön.

Lue Marttilan nallipyssyhaastattelu kokonaisuudessaan 16.3. Joutseno-lehdestä

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä