0

Kellotornista pohjoiseen — ennen ja nyt

Juhannus 1939. Silloin aihetta juhlaan ei antanut yksin keskikesä vaan myös 300-vuotiaaksi ehtinyt Joutsenon seurakunta.
— Joutsenon ensimmäinen kirkko oli pyhitetty Johannekselle, ja seurakuntaakin kutsuttiin ensin pyhän Johanneksen seurakunnaksi. Kannaksella oli kuitenkin Johanneksen pitäjä, minkä takia nimenä otettiin käyttöön Joutseno, kertoo kotiseutuneuvos Pertti Vuori.
Juhlat levittäytyivät kirkonmäelle. Nykyisen, 1956 valmistuneen siunauskappelin nurkilla törrötti vielä kansalaissodassa palanut miesten raipparangaistuspetäjä ja viljamakasiinin perustukset, jotka oli koristeltu koivuin torvisoittokunnan esiintymisareenaksi.

Lue juttu kokonaisuudessaan 16.3. Joutseno-lehdestä

 

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä