0

Ennen Niemisauna — nyt Miljoonasauna

Tuntemattomaksi jäänyt valokuvaaja ikuisti Rauhan sairaalan henkilöstön saunarakennuksen laitureineen joskus vuosien 1952 ja1960 välisenä aikana. Etelä-Karjalan museon arkistoihin kuva on päätynyt hakusanalla Niemisauna. Nykypolvi tuntee rakennuksen Miljoonasaunana.
Rauhan mielisairaalan rakennusmestari Paavo Etholénin suunnittelema sauna valmistui 18.11.1952. Nyt se odottaa purkua. Lupaa saati ajankohtaa purulle ei kaupungin tontti-insinöörin Esko Kivistön mukaan vielä ole.
— Rakennuspaikka eli vesialue, jolla rakennus sijaitsee, ei ole vielä Lappeenrannan kaupungin. Lunastustoimitus vesialueen osalta jatkuu toukokuussa. Sitä ennen asiassa ei tapahdu mitään, Kivistö kertoo.

Aiheesta lisää ja vanha valokuva saunasta 23.3. Joutseno-lehdessä.

Aiemmin Ennen ja nyt -sarjassa ilmestynyt artikkeli:

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä