0

Äly hoi, älä jätä

Uuden jätevesipuhdistamon hintaa heitellään lehdissä välillä 60—70 miljoonaa euroa.
Lisäksi, jos puhdistamo tulisi Kukkuroinmäkeen, putkista lisää noin 20 miljoonaa. Eihän ne ole kuin miljoonia, jotka voi ottaa velaksi, jos ei ole omaa rahaa.
Miksi puhdistamoa ei rakenneta vanhaan paikkaan uudella kalvotekniikalla? Alan asiantuntijoiden mukaan mahtuisi hyvin ja puhdistusteho olisi aivan uudella tasolla.
Näin ei tarvittaisi uusien alueiden pakkolunastuksia, kaavoituksen ja muutenkin turhia oikeusprosesseja. Näin myös uuden kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Torniaisen mainitsemat Hyväristönmäen mielensäpahoittajat saataisiin rauhoittumaan.
Vai asuuko tuttuja vaikutusalueella? Entä jos purkuputkea aletaan suunnata taas vihreänä kaupunkina itseään mainostaman Lappeenrannan toimesta sinisen Saimaamme aalloille norppien juotavaksi, niin paljonkahan sitten löytyy mielensäpahoittajia? Miten muutaman sadan etu voisi olla tärkeämpi kuin muutaman kymmenentuhannen?
Ei pöljempää suuntaa enää löydy, että putki kulkisi matalavesisen sumpun, Hönönlahden kautta Saimaalle tai suoraan Kaukaan edustalle kaupunkilaisten nautittavaksi.
Taitaa näitä takinkääntäjiä löytyä uudestakin valtuustosta ja hallituksesta. On siinä mietittävää ketä uskaltaa äänestää seuraavissa vaaleissa.
Mitä tapahtuu Rakkolanjoelle jos sinne ei johdettaisi puhdistettua jätevettä.

Aarre Jokelainen

Kirjoittaja asuu Haukilahdessa.

Viikon kysymys

Muistatko 1972 myrskyn ja Myrsky-patsaan julkistamisen -79?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä