0

Pääkirjoitus: Vireä neljävitonen

45 vuotta on pitkä aika millä tahansa mittarilla mitattuna.
45-vuotias on keski-ikään ehtinyt, mutta ei missään tapauksessa paikalleen pysähtynyt. Pikemminkin vireä ja uudesta innostunut, mutta samaan aikaan harkitseva ja elämänkokemusta omaava.
Sitä merkittävämpää on, jos vuodet sisältävät katkeamattoman tapahtumien nauhan.
Tänä kesänä jo 45:ttä kertaa järjestettävää Joutsenon Taidekesää voi tituleerata Joutsenon kesään sementoituneeksi kulttuuritapahtumaksi, joka kokoaa paitsi pitäjän ulkopuolelta taiteen tekijöitä huomaansa, tarjoaa myös paikallisille harvinaislaatuisen mahdollisuuden nauttia korkeatasoisista luennoista, konserteista ja näyttelyistä, muutamia mainitakseni.
Luvut kertovat samaa.
45 vuoden aikana Taidekesässä on järjestetty noin 1 000 kurssia, Taidekesässä on vieraillut yli 20 000 opiskelijaa, opettajien määrän ollessa noin 1 200. Kaikille avoimissa yleisötapahtumissa on vieraillut vuosikymmenien aikana noin 40 000 kävijää.
Määrä on hengästyttävä.
Samaan aikaan trendi on selvä. Suoralla verorahoituksella järjestettävät kulttuuritapahtumat ovat vähenemään päin, käännöstä parempaan ei ole näkyvissä kuntatalouden taivaalla.
Entistä enemmän vastuuta on sälytetty vapaaehtoisten, kolmannen sektorin ja muiden toimijoiden kannettavaksi.
Siksi Taidekesän kaltainen ponnistus, jossa laadukas sisältö kohtaa kädentaidon harrastajat ja avoimet yleisötapahtumat on todellinen piristysruiske itäisen kaupunginosan kulttuuritarjontaan.

Viikon kysymys

Oletko multasormi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä