Onko rokotesuojasi ajan tasalla?

Etelä-Karjalan keskussairaalan infektioylilääkäri Pekka Suomalainen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä kannustaa eteläkarjalaisia huolehtimaan rokotussuojansa kuntoon. Tuoreimpana muistutuksena rokotusten tarpeellisuudesta on Savonlinnassa hiljattain puhjennut tuhkarokkoepidemia: kaikki tuhkarokkoon sairastuneet ovat olleet rokottamattomia.
Tuhkarokon osalta riittävä rokotussuoja tarkoittaa kahta MPR-rokotetta, jollei ole sairastanut tautia.
Ylimääräisestäkään MPR-rokotteesta ei ole haittaa, jos ei ole aivan varma saamiensa rokotteiden määrästä, Suomalainen muistuttaa.
Terveysasemalla ajanvarauksella pistettävä MPR-rokote on aikuisillekin maksuton.
Muistathan, että aikuisten rokotusohjelmaan kuuluu myös kurkkumädältä ja jäykkäkouristukselta suojaava tehosterokotus 10 vuoden välein?
Vastaa kyselyymme.

Onko rokotesuojasi ajan tasalla?

 • Kyllä (60%, 27 ääntä)
 • Ei (40%, 18 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 45

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Onko rokotesuojasi ajan tasalla?

 • 14.7.2017 at 21:35
  Permalink

  Mielestäni on. Tarkistan aina jäykkäkouristuksen, että on kunnossa, sattuu vaikka joku noista sadoista koirista puremaan, kun niitä kuskataan irrallaan tai pitkässä narussa. Jos olisin menossa maahan, jossa tarvitaan jotain erikoisia rokotuksia, ottaisin ilman muuta. Influenssarokotusta en ole ottanut, enkä edes harkinnut.

 • 17.7.2017 at 09:46
  Permalink

  Pitäisi olla, tähyilen sitä aina aika ajoin, sillä tulee matkusteltua muutamia kertoja vuodessa ulkomaille. Tosin sellaisiin, ettei ole tarvinnut muuta olla voimassa sen kummemmin kuin ne , mitkä on meilläkin. Kyllä rokotukset tarpeen ovat ja niillä tarkoitan juuri niitä, joita neuvoloissa pikkulapsille annetaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Joutaako kotiseutumuseon esineistö varastoon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...