Rakennusjätteiden poisto alkaa puusta

Ravattilassa toimineen rakennusjäteaseman siivous aloitetaan purkupuusta. Muuhun ei aikanaan asetettu 3 000 euron vakuus riitä. Työ on määrä saada päätökseen heinäkuussa.
Syksymmällä ympäristötoimi ja lupalautakunta pohtivat, mitä alueella olevan betoni- ja tiilijätteen poistamiseksi tehdään.
— Kyseeseen voisi tulla jätelain mukainen määräys. Mutta kenelle se osoitetaan, kun viimeisin toiminnanharjoittaja on tehnyt konkurssin? Maa-alueen omistajallahan on jätelain mukaan tietynlaisia velvoitteita, mutta onko se sitten kohtuullista vai meneekö siivous yhteiskunnan piikkiin? ympäristötarkastaja Sara Piutunen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta avaa vyyhtiä.
Ympäristötoimen tietojen mukaan Tulli ei ole vielä saanut käsiteltyä uudelleen rakennusjäteasemaa koskevaa jälkiveropäätöstä, jonka Helsingin hallinto-oikeus kumosi maanomistajan osalta ja palautti takaisin Tullille viime marraskuussa.

Aiheesta lisää 13.7. Joutseno-lehdessä

Aiempi artikkeli:

Viikon kysymys

Joutaako kotiseutumuseon esineistö varastoon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...