0

Venesataman lupapaperit uuteen tekoon

Likosenlahden venesataman kehittämistöiden vesilain mukaiset luvat ovat hävinneet historian hämärään.
Venesatamaa on rakennettu pääasiassa Joutsenon kaupungin ja kunnan aikana. Alueelle on tehty 1990-luvulla esimerkiksi maatäyttöjä ja laitureita. Tehtyjen töiden virallisia papereita ei ole löytynyt.
Lappeenrannan maankäyttöinsinööri Mikko Lösönen pitää mahdollisena, että Joutsenon aikaisissa paperiarkistoissa on mainintoja tehdyistä töistä.
— Voi olla, että papereita löytyy arkistoista, mutta se työllistää meitä suuresti, eikä resurssimme riitä salapoliisitöihin.
Tällä hetkellä on selvityksen alla, tarvitseeko alue luvituksen, ja jos, kuinka laajan. Lupatarkastelusta vastaa Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus (ELY). Lupien myöntäjänä taas toimii Aluehallintavirasto.
Asia on keskeneräinen, mutta Lösönen arvioi alueen vaativan kokonaisvaltaisen lupatarkastelun, jossa paperit saatetaan ajan tasalle. Todennäköinen tekijä on konsulttitoimisto. Kustannukset ohjautuvat puolestaan Lappeenrannan kaupungille.
— Se on meidän vastuullamme ja kaupunki hoitaa luvituksen.
Asia tuli ilmi, kun venesatamaa ylläpitävä Joutsenon veneseura haki lupaa alueelle rakennettavalle uudelle laiturille. Papereita peratessa selvisi, etteivät merkinnät rakennelmista ole ajan tasalla.
— Asia tuli seuralle yllätyksenä. Kun uudesta laiturista neuvoteltiin viime syksynä, meille sanottiin, että toimenpidelupa riittää laiturin rakentamiseen, veneseuran kommodori Petri Rahunen sanoo.

 

Aiemmin aiheesta:

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä