Onko vanhaa Joutsenoa riittävästi jäljellä?

Putkinotkon Alatiellä viime torstaina palanut puutalo ei ollut mikä tahansa talo. Se oli aikoinaan Joutsenon kunnansihteerin asuintalo. Vaikka rakennus oli määrätty purettavaksi, tuhoutui palossa silti palanen Joutsenon historiaa. 

Vanhojen puutalojen ja puutaloalueiden häviämistä on harmiteltu jo vuosikaudet. Onko vanhaa Joutsenoa mielestäsi riittävästi jäljellä? Vastaa kyselyymme.

 

Lue aiheesta lisää torstain 12.10. Joutseno-lehdestä.

Onko vanhaa Joutsenoa riittävästi jäljellä?

 • Ei (79%, 50 ääntä)
 • Kyllä (21%, 13 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 63

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Onko vanhaa Joutsenoa riittävästi jäljellä?

 • 12.10.2017 at 16:34
  Permalink

  Se vanha röttelö saikin palaa. Se on sitten eri asia, pitääkö kaikkia vanhoja taloja päästää tuohon kuntoon. Kun vanhojen huonokuntoisten puutalojen suojelemisesta riidellään, ne aina ”yllättäen” palavat. Vaikka tässä ei nyt siitä ollutkaan kyse.

 • 14.10.2017 at 07:35
  Permalink

  Eikö olekin niin, että laki velvoittaa kiinteistön omistajaa (=lpr) pitämään huolta kiinteistön kunnosta?

  Onko omistaja (=lpr) toteuttanut velvoitteensa?

  Samaa voidaan kysyä vastapäisen entisen varikon ja kaupungintalojen suhteen. Herrat virkamiehet kieltäytyivät käyttämästä olemassa olevia toimistotiloja hyödyksi, mutta onneksi sen sijaan ydinkeskustaan rakennetaan lisää uutta, mikä vain lisää veronmaksajan tuskaa ja Joutsenon jäämistä entistä pahemmaksi syrjäkyläksi.

  Tiurun sairaalarakennuksesta tai Keskuskoulusta puhumattakaan: jos ei pysty ylläpitämään, miksi niitä ei ei edes yritetä myydä sellaiselle taholle, joka pystyy tai haluaa?

  Tapiolan emäntäkoulu on surkea esimerkki siitä, kuinka asioita ei pidä tehdä. Vaikka alku näytti lupaavalta, kohta tullaan näkemään huikea rapistuminen, päärakennuksen perustuksetkin on kuulemma sisäpuolelta kaivettu täysin auki ja jätetty silleen, ja odotamme kiinnostuneina sortuuko se jo ensi kevääseen mennessä..Onneksi kuitenkin kaupunki on myöntänyt viereen kolmelle uudelle datshalle rakennusluvat…harasoo…Hanen pyörii varmaan haudassaan.

  Kaupunki ei huolehdi velvotteistaan, Kolarin tilan lahjoittajien hautojakaan ei hoida enää kukaan, vaikka asia olisi kaupungin vastuulla, mutta mitäs siitä, ei sopimuksia lappeenrannan herrojen ole koskaan ennenkään ole tarvinnut noudattaa sen jälkeen kun rahat on jo saatu.

 • 16.10.2017 at 08:59
  Permalink

  En ole alkuperäinen joutsenolainen, mutta asunut kohta 40 v. En kuitenkaan mahdottomasti osaa kaivata mitään , mutta tuntuu täällä vielä vanhaakin onneksi olevan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Teetkö ylitöitä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä