Kirjasto odottaa varastettujen koneiden tilalle uusia

Joutsenon kirjastossa odotellaan yhä viime kuussa varastettujen asiakastietokoneiden tilalle uusia laitteita.
— Uudet tietokoneet on tilattu Saitalta (Saimaan talous ja tieto Oy:ltä), ja niitä odotetaan saapuvaksi Joutsenoon aivan lähiaikoina, kertoo palvelupäällikkö Kirsi Puuppo maakuntakirjaston taloustoimistosta.

Kirjastoon murtauduttiin ulko-oven lasi rikkomalla 18. syyskuuta aamuyöllä. Automaattinen hälytys laukesi kello neljän jälkeen.
Ennen vartijan saapumista paikalle varas tai varkaat olivat ehtineet napata kaksi lähintä asiakastietokonetta näyttöineen ja näppäimistöineen ja poistua murtosaalis mukanaan kirjastosta.
— Odottelimme jonkin aikaa, josko koneet olisivat putkahtaneet jostakin esille, mutta kun niitä ei kuulunut, laitoimme uudet tilaukseen, Puuppo kertoo.

Kirjastonhoitaja Jari Liljan mukaan kahden asiakastietokoneen puuttuminen on näkynyt aika ajoin jonoina jäljelle jääneille tietokoneille. Muutoin murto ei ole sotkenut Joutsenon kirjaston arkea.
— Siivooja keräsi lasinsirut pois, ja oveen saatiin nopeasti uusi lasi.

Murtopäivän aamuna jo ennen Liljan töihintuloa paikalla käynyt poliisi ei ole vielä päässyt tekijöiden jäljille.
Asiakastietokoneet oli uusittu vain muutama viikko ennen murtoa. Karkea arvio niiden hankinta-arvosta on viitisensataa euroa.
Koneiden uusinta menee Puupon mukaan kirjaston piikkiin. Murtojälkien korjauskulut jäävät kaupungin tilakeskuksen maksettavaksi.

Viikon kysymys

Teetkö ylitöitä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä