0

Klassikkopeli kääntyy lautamuotoon joutsenolaisvoimin

Commodore 64:n klassikkopeli Areenasta tehdään lautapeliversio.
Ajatus klassikkopelin sovittamisesta lautapelin muotoon lähti joutsenolaislähtöiseltä indie-lautapelisuunnittelija Tuomas Anttoselta. Hän asuu nykyään Lappeenrannassa.
Anttonen on myös suunnitellut lautapeliversion joka kantaa nimeä Arena: Gladiator League. Tavoitteena on saada pelille kansainvälinen julkaisija ja valmistaa seuraava painoerä suoraan vientiin.
— Neuvotteluputkessa on Euroopan suurimmat lautapelijulkaisijat, mutta kilpailu alalla on kovaa.
Alkuperäisen Areena-pelisarjan ensimmäinen osa on 90-luvulla BASIC-ohjelmointikielellä toteutettu tekstipohjainen managerointipeli Commodore 64:lle. Pelisarjaa päivitetään ja pelataan vielä tänäkin päivänä.
Itse peli on nopeatempoinen gladiaattoritaistelupeli. Pelaajien tehtävänä on koota mahdollisimman tehokas gladiaattorijoukkue ja voittaa gladiaattoriliigan mestaruus.
Lautapelimarkkinoiden kasvu on lisännyt elokuva- ja videopelibrändien lisensoimista. Suomalaisia tietokonepelejä ei ole käännetty lautapeleiksi kovin ahkerasti. Aiemmin lautapeliksi on käännetty 90-luvun nuorille tuttu Hugo sekä megahitti Angry Birds.
Pelin julkaisee Anttosen firma Rush Games, alustava julkaisupäivä 31. maaliskuuta 2018. Hanke on saanut ELY-keskuksen kehittämisavustusta.
Anttonen on kunnostautunut myös elokuvarintamalla. Hänen ohjaamaansa indie-elokuva Käärme syö omaa häntäänsä on kiertänyt kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Viikon kysymys

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä