0

Kolumni: Arkadianmäen kuulumiset ja jäähalli

Eduskunnan syksy muotoutuu valtion talousarvion käsittelyn ympärille ja oppositio valmistelee omat vaihtoehtobudjettinsa. Osallistuin perussuomalaisten esityksen rakentamiseen.
Sen teemana on kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus. Kokonaisuus esitellään marraskuun puolessavälissä, osia on jo tuotu julkisuuteen. Erityisen hyviä ovat mielestäni tavallisen ihmisen arkea keventävät esitykset.

Ylen aluetoimitus teki jutun piirimme kansanedustajien puheenvuoroista kuluneella kaudella, sijoitukseni oli listan kärjessä. On syytä saada suunsa auki kun on jonnekin tullut valituksi, ja pitää olla sanottavaa — mieluiten monista asioista, eikä vain yhdestä. Tilaston perusteella olen puhunut yli 120 eri asiasta — aikuiskoulutuksesta yliopistosairaaloihin.
Tuore nimitykseni eduskunnan moottoripyöräkerhon MP Arkadian puheenjohtajaksi tuo lisää mielenkiintoa tulevaan vuoteen. Eduskunnan kerhot ovat merkittäviä alojensa sidosryhmien ja valtiovallan kohtauspaikkoja. Liikennevaliokunnan jäsenenä eri liikkumismuotojen toimintaedellytykset ja turvallisuus kuuluvat muutenkin tehtäväkenttääni.

Kaupungin talouteen tuli lisäjännitettä jäähallikysymyksestä. Lappeenrannan jäähallin käyttöiän piti jatkua jopa 2030-luvun alkuun. Kuitenkin vuoden 2013 Laukaan ratsastusmaneesin romahduksen myötä tiukentuneet hallien kattojen turvallisuusvaatimukset johtivat paineeseen joko tehdä kallis peruskorjaus vanhalle hallille, tai rakentaa uusi monitoimihalli.
Lappeenrannalla on investointisuunnitelma aina vuoteen 2028 asti. Pääosin listalta löytyy koulurakentamista, myös Joutsenon koulukeskus. Nämä ovat tietenkin etusijalla tärkeysjärjestyksessä, eikä niistä voida karsia. Liikuntapuolella listalla on lähinnä urheilutalon peruskorjaus. Jäähalli ei siellä vielä ole ja sen toteutus olisi mahdollinen vain lisävelalla suunnitellun päälle.

Tämä ei toki ole mieluisaa, mutta maakuntakeskuksessa tarvitaan tilat liigakiekolle sekä suurille yleisötapahtumille.
Jäähallia käyttävät koko maakunnalle tärkeän SaiPan ohella monet muutkin ja puhtaalta pöydältä suunniteltava monitoimihalli voi tarjota kaivattua harjoitustilaa eri lajien harrastajille. Suunnittelua tullaan ohjaamaan tarkasti kaupunginhallituksesta.

Kirjoittaja on joutsenolainen kansanedustaja (ps.).

Viikon kysymys

Muistatko 1972 myrskyn ja Myrsky-patsaan julkistamisen -79?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä