0

Seppo Laitimo ohjaa ja opettaa nuoria kokemuksen antamalla voimalla

Seppo Laitimo on kahdenkymmenen vuoden ajan ohjannut ja opastanut joutsenolaisnuoria liikkumaan ja tykkäämään liikkumisesta. Siinä sivussa nuoret ovat oppineet luottamaan opettajaansa.

— Kun oppilaat kysyvät neuvoja, pyrin niitä parhaani mukaan antamaan. Hyvä itsetunto on nuorelle tärkeä voimavara.

Joutsenon koulua Laitimo kiittelee vuolaasti hyväksi  työyhteisöksi. Takavuosien monelle edelleen painajaismaisista hiihtokilpailuista ja Cooperin testeistä on siirrytty palkitsemaan innokkuudesta ja osallistumisesta.

— Uudessa opetussuunnitelmassa ei arvosteta taitoja yli kaiken. Hyvä niin, sillä ne ovat periytyvä ominaisuus, joita ei voi jokaiselta vaatia. Kiitettävän voi antaa nyt myös innosta olla mukana.

Laitimo itse on elänyt uuden opetussuunnitelman mukaista aikaa jo vuosia.

— Olen aina ollut kuutiopää, joka tekee asioita oman mallin mukaan ja olen pyrkinyt innostamaan oppilaat liikunnan pariin niin, ettei kukaan turhaudu osaamattomuudesta.

Kuutiopäisyyttä hän on huomannut myös muiden hallinnonalojen henkilöstön Joutsenossa noudattavan.

— Meillä on aivan upea tilanne, kun koulu-, liikunta- ja nuorisotoimi tekevät yhteistyötä yli toimialarajojen ja paikallisista seuroista löytyy aina apua. Eihän tällaista ole missään muualla.

Esimerkeiksi hän nostaa suunnistuksen, johon Kullervon suunnistusjaosto tekee radat juuri niin kuin liikunnanopettaja toivoo, kalastuskurssit Joutsenon Kalaveikkojen kanssa sekä yhteistyön liikuntahallin välineistön käytössä.

 

Joutsenon Pelastakaa Lapset valitsi Seppo Laitimon Joutsenon ensimmäisen Vuoden lapsellinen teko -tunnustuspalkinnon saajaksi.

Lue lisää 23.11. ilmestyneestä Joutseno-lehdestä.

Viikon kysymys

Oletko saanut taksin aina sitä tarvitessasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä