0

Museoesineistö lähtee Pitäjäntuvalta joulukuussa, kirkkovene sai uuden paikan

Joutsenon pitäjäntupa tyhjennetään museoesineistöstä joulukuussa.
— Olemme sopineet kiinteistön omistavan Seija Välimäen kanssa, että Etelä-Karjalan museon henkilökunta hakee museoesineistön pois joulukuun puolenvälin paikkeilla, sanoo amanuenssi Riina Nurmio Etelä-Karjalan museosta.
Museo hakee tiloihinsa luetteloidut museoesineet. Luetteloitujen esineiden määrä on noin sadan hujakoilla, Nurmio sanoo.
— Nämä esineet lähtevät museon säilytystiloihin.
Täysi tyhjeneminen Joutsenoa ei kuitenkaan esineistön osalta uhkaa. Käynnissä on parhaillaan neuvotteluja useiden eri tahojen kanssa, jotta osa esineistöstä saadaan säilytettyä myös Joutsenossa ja halukkaiden katsottavina.
Yksittäisistä esineistä suurin on näillä näkymin löytämässä uutta sijoituspaikkaa. Kotiseutumies Matti Martikan kirkkovenettä ollaan siirtämässä Joutsenon opiston alueelle.
— Olen keskustellut henkilökunnan kanssa joka näytti vihreää valoa asialle. Luonnollisesti hyväksytän asian vielä opiston johtokunnalla, opiston rehtori Ulla Huhtilainen sanoo.
Pitäjäntuvan esineistöön kuuluu myös luetteloimattomia esineitä, jotka eivät kiinnosta museota.
— Olemme puhuneet alustavasti, että kotiseutuyhdistys voi myydä esimerkiksi huutokaupalla esineistöä, joka ei lähde museon tiloihin, Nurmio kertoo.

Aiemmin aiheesta:

Viikon kysymys

Teetkö lomareissun kotimaassa vai ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä