0

Joutsenon torin ylläpitoa tarjotellaan leijonille, saako kaupunki ulkoistaa toritoiminnan?

Lappeenrannan kaupunki sovittaa vastuuta Joutsenon torin pyörittämisestä Lions Club Joutsenon harteille.
Kaupunkikehityslautakunnan päätöksellä Joutsenon ja Lauritsalan torien sekä Sammontorin toiminta ulkoistetaan. Kauppatori, satamatori, Marian aukio ja kaupungintalon edustatori puolestaan siirtyvät kaupungin elinvoima ja kaupunkikehitys -toimialan sisällä Lappeenrannan yrityspalveluiden toimintavastuulle.
— Joutsenon torin osalta seuraava askel on valmistella sopimus ja neuvotella uuden toimijan kanssa ja katsoa, pystyvätkö he vastaamaan huutoon, kertoo yrityspalveluiden johtaja Mikko Ojapelto.
Uudella toimijalla Ojapelto viittaa ennen muuta Lions Club Joutsenoon, joka on alustavasti osoittanut kiinnostusta viikoittaisen toritoiminnan pyörittämiseen. Leijonissa on osin samaa väkeä kuin jo aiemmin Joutsenon markkinoiden järjestämisen hoitaakseen ottaneessa Joutsenon Kullervossa, joka vastaisi markkinoista vastakin.
Kaupunki tavoittelee Ojapellon mukaan ulkoistamisella ensisijaisesti ympärivuotisesti vireää ja elinvoimasta toritoimintaa. Järjestelyn kustannusneutraalius on toissijainen tavoite, eikä välttämättä ole yksittäisen torin kohdalla edes realismia.

Vastaa viikon kysymykseen ja kerro, saako toritoiminnan ulkoistaa?

Saako toritoiminnan ulkoistaa?

 • Kyllä (62%, 24 ääntä)
 • Ei (38%, 15 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 39

Loading ... Loading ...

 

3 kommenttia aiheesta “Joutsenon torin ylläpitoa tarjotellaan leijonille, saako kaupunki ulkoistaa toritoiminnan?

 • 8.12.2017 at 11:47
  Permalink

  Vastaan kyllä, mutta ainahan riippuu siitä, kuka toimija on. Jos se on Leijonat, niin luotan heihin kuin Suomen leijonaan. Toivon, että esim. viime kesäinen seurakunnan läsnäolo olisi taas mahdollista. Välillä saa kuulla muutakin laulua kuin ”Heili Karjalasta”, vaikka ei siinäkän vikaa ole.

 • 10.12.2017 at 19:03
  Permalink

  Kyllähän kaupungin tai kunnan täytyy ylläpitää ja kehittää ympäristöä ja toimintaa, jotka sen yhteiskuntaan kuuluvat. Haiskaltaa pahalta, että toreista, jotka rahaa kassaan tuovat, ylläpidetään, mutta miinukselle menneistä luovutaan. Koskahan käydään arvioimaan 6-tien Joutsenon liittymien kannattavuus?

 • 12.12.2017 at 16:29
  Permalink

  On taas Lappeenrannan hommia. Kunhan eroon päästään on asenne tässäkin. Lappeenrannan toria kyllä kehitetään, syrjäseudut tulkoon toimeen omillaan tai olkoon tulematta. Kun yhteen kerran piti mennä niin kyllä alueiden tasapuolisesta kohtelusta täytyisi pitää huolta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä