0

Äitiyspakkaus saa pitää nimensä – Kela sai lähes 30 000 nimiehdotusta

Lähes 60 prosenttia Kelan järjestämään kyselyyn vastanneista haluaa säilyttää äitiyspakkauksen nimen. Kela kyseli marraskuussa 80-vuotiaalle äitiyspakkaukselle uusia nimiehdotuksia. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan nimen vaihtaminen ei ole kyselyn peruseella ajankohtainen.

Vajaassa kuudessa viikossa Kelan kyselyyn saatiin lähes 30 000 vastausta. Moni myös perusteli ehdotuksensa.

– Tämä kaikki kertoo siitä, kuinka tärkeitä äitiyspakkaus ja suomen kieli meille ovat, Saarikko sanoo.

Äitiyspakkauksen jälkeen eniten ääniä sai vauvapakkaus, 2 777 ääntä. Järjestyksessä seuraavaksi eniten ääniä saivat perhepakkaus, avustuspakkaus, vanhempainpakkaus, rakkauspakkaus ja ensipakkaus.

Ehdotuksia pyydetiin myös ruotsiksi. Ruotsinkielisille nykyinen nimi ei ole yhtä rakas. Nykyisen nimen moderskapsförpackningen säilyttäisi joka viides vastaajista. Kyselyssä suosituimmiksi ehdotuksiksi nousivat babylåda, babybox, babyförpackning, föräldraskapsförpackning ja familjelådan.

– Äitiyspakkauksella on oma historiansa, joka vaikuttaa siihen, että kysymys pakkauksen nimestä koskettaa vahvasti. Perinteiset nimet vetoavat arvoihin ja muistoihin, kertoo Kelan kielenhuoltaja Jenni Viinikka.

Hän kuitenkin muistuttaa, ettei äitiyspakkaus ole nimenä täysin ongelmaton, koska kyseinen etuus on tarkoitettu koko perheelle.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä