0

Naiset äänestivät miehiä aktiivisemmin ennakkoon

Tänään sunnuntaina ovat vaalihuoneistot avautuneet presidentinvaalia varten. Joutsenossa on viisi äänestyspaikkaa: Ravattilan koulu, Joutsenon koulu, Pulpin päiväkoti, Joutsenon työväentalo ja Korvenkylän koulu.

Tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä lappeenrantalaiset äänestivät vilkkaammin kuin viime presidentinvaalien ensimmäisellä ennakkoäänestyskierroksella vuonna 2012. Ääntään käytti yhteensä 22 834 äänioikeutettua lappeenrantalaista eli noin 2 000 enemmän kuin 2012. Äänestysprosentti koko kaupungissa oli nyt 38,1.
Joutsenolaisista Pulpin, Honkalahden ja Joutsenon keskustan äänestysalueihin kuuluvat äänioikeutetut äänestivät vilkkaimmin ensimmäisenä äänestyspäivänä 17. tammikuuta. Korvenkylän alueeseen kuuluvien vilkkain äänestyspäivä oli tiistai 18. tammikuuta ja Ravattilan alueen maanantai 22. päivä.
Naiset olivat liikkeellä miehiä enemmän muualla paitsi Ravattilan äänestysalueella, missä äänioikeutetuista ennakkoon äänesti 77 naista ja 88 miestä, yhteensä 165. Äänestysprosentti Ravattilan alueen äänioikeutetuilla oli 30,9, mikä on kaikista alueista alhaisin. Voi olla, että Ravattilassa jätetään äänestämään lähtö varsinaiseen vaalipäivään.

Muiden joutsenolaisten äänestysaktiivisuus näytti keskiviikon tietojen mukaan tältä:
Keskustan äänestysalueelle kuuluvat kävivät ennakkoäänestämässä vilkkaimmin. Äänestämässä kävi 755 naista ja 531 miestä, yhteensä 1 286. Äänestysprosentti oli 44,3.
Honkalahden äänestysalueen naisista kävi äänestämässä 326 ja miehistä 265 eli yhteensä 591. Äänestysprosentti oli 40,5.
Korvenkylän äänestysalueeseen kuuluvista ennakkoäänensä antoi 325 naista ja 281 miestä, yhteensä 606. Äänestysprosentti oli 36,7.
Pulpin äänestysalueeseen kuuluvista uurnilla kävi naisia 220 ja miehiä 190. Yhteensä ennakkoon äänesti 410, ja prosentti oli 31,1.
Näissä luvuissa eivät ole vielä mukana kaikki ulkosuomalaiset tai muilla paikkakunnilla äänestäneet joutsenolaiset, mutta Lappeenrannan keskusvaalilautakunnan sihteerin Raija Tokkolan mukaan niistä ei kerry montaa ääntä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaivoslakia tiukentaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä