0

Valinta oli helppo, sanoivat sunnuntaina äänestämään tulleet korvenkyläläiset

Korvenkylässä sunnuntaina äänestäneillä ei ollut vaikeuksia löytää omaa ehdokastaan tasavallan presidentiksi. Kaikki Joutseno-lehden haastattelemat äänestäjät kertoivat valinnan olleen helppo.
Aamupäivä äänestyspaikalla oli vaalitoimitsijoiden mukaan vilkas. Puolenpäivän tienoissa Korvenkylän koululle muodostui vähän jonoakin. Vammaisjärjestöjen vaalikeräyslippaan kanssa aulassa päivystänyt Riitta Sorsa tuumasi, että aula on tuulettunut hyvin.

Mikko Viinikainen tarkisti äänestyspaikalla äänestäjien henkilöllisyyden, Lea Härkönen antoi äänestyslipun ja Tuomo Kuparinen piti tukkimiehen kirjanpitoa kävijöistä. Hän oli myös varautunut toimimaan tarvittaessa vaaliavustajana.
— Telkkarista katsoin kampanjointia. Nyt jäi äänestäminen vaalipäivään, vaikka yleensä olen käynyt äänestämässä ennakkoon, Asko Varis kertoi.
Leena ja Jorma Räsäselläkään ei kauan mennyt, kun ääni oli annettu. Pariskunnalla on tapana käydä äänestämässä varsinaisena vaalipäivänä.
— Kun tänne kerran hankitaan vaalitoimitsijat, on hyvä antaa heille tehtävää, Leena Räsänen perusteli.

Eerika Koskesta varsinainen vaalipäivä tuntuu tärkeältä päivältä, ja siksi hän säästi kansalaisvelvollisuutensa täyttämisen sunnuntaille.
Johanna Kilpimaalla oli vaunuissa mukana vuoden ja kuukauden ikäinen Minka. Kilpimaa yhdisti reippailun, äänestämisen ja vauvan nukuttamisen päiväunille.
— Sunnuntai sopii lapsiperheelle äänestyspäiväksi oikein hyvin, Kilpimaa sanoi.
Ulla Pekkola unohti äänestää ennakkoon, joten hän tuli paikalle sunnuntaina.
— En oikeastaan edes seurannut ehdokkaiden kampanjointia, valinta oli itselleni niin selvä, Pekkola kertoi.

Kello yhden maissa iltapäivällä vaalitoimitsijoilla oli tasaisesti töitä. Riitta Sorsa arveli, että siitä tahti vielä kiihtyy.
Niklas Haltsonen odotteli ulkona isovanhempiaan Jojo-mäyräkoiran kanssa. Jos hänellä olisi äänioikeus, hän tietäisi, ketä äänestäisi.
Viinikainen, Härkönen ja Kuparinen ovat olleet toimitsijoina monissa vaaleissa. He arvioivat, että suuria eroavaisuuksia eri vaaleissa ei toimitsijan kannalta ole.

Lea Härkönen keksii kuitenkin yhden:
— Presidentinvaaleissa ei ole illalla niin paljon laskemista, kun on vain kahdeksan ehdokasta.

Viikon kysymys

Luotatko tekniikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä