0

Lukija ihmettelee, kun ei aura-autoa ole näkynyt kolmeen viikkoon

Lukijamme Jani Hotakainen kirjoittaa yleisönosastokirjoituksessaan, ettei hänen kotinsa tienoilla ole näkynyt aura-autoa kolmeen viikkoon. Hän laittoi kuvan Tennistien ja Kukontien risteyksestä poliisille kysyen, pitääkö ambulanssin päästä joka paikkaan.

Sunnuntaina hän huomasi, että Saimaantien jalkakäytävät oli aurattu aamulla aikaisin, mutta kun myöhemmin tuli Saimaantien auraaja, sieltä lensivät lumet takaisin jalkakäytävälle.

Lue koko yleisönosastokirjoitus 1.2. ilmestyvästä Joutseno-lehdestä.

 

Millaisia kokemuksia sinulla on katujen ja teiden talvikunnossapidosta?

Vastaa nettikysymykseen ja kerro kommenttikentässä kokemuksiasi:

Oletko tyytyväinen katujen ja teiden talvihoitoon?

 • En (88%, 175 ääntä)
 • Kyllä (12%, 24 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 199

Loading ... Loading ...

11 kommenttia aiheesta “Lukija ihmettelee, kun ei aura-autoa ole näkynyt kolmeen viikkoon

 • 1.2.2018 at 07:23
  Permalink

  Juuri kuvan näköistä sohjoa. Ehkä juuri ja juuri ymmärrän, ettei ihan pieniä määriä aurata pikkukaduilta, mutta jos sohjot jäätyvät ja autojen pohjat ottavat jo kiinni, niin jossain on vika. Muutenkaan ei pitäisi tuijottaa vain senttejä, mitä satanut, vaan mikä se tien kunto on. Jos kävelytetään tai ajelutetaan pyörällä 6-tien varteen bussille, niin sitten tiet siihen kuntoon, että niitä pääsee. Menee sitä kaupungin rahaa niin paljon turhempaankin!

 • 1.2.2018 at 12:07
  Permalink

  Tienpito on retuperällä. Ei liukkauden torjuntaa eikä lumenaurausta. Sekin ihmetyttää, kun lumisataa lauantaina ja auraaminen aloitetaan maanantaina. Tiedän, että viikonlopputyö maksaa, mutta kai turvallisuudella jokin hinta on. Kadut ovat tyhjinä viikonloppuisin, mutta arkiaamuina on suhteellisen vilkasta.

 • 1.2.2018 at 13:10
  Permalink

  Viime vuonna hajos omasta autosta takaa suojakumit, kun neliveto raapi mahaa myöten juuri tuonkaltaisessa sohjossa. Hintaa tuli reilu parisataa, kun laakeri vaihdettiin viikon päästä. Nyt ostin isomman auton, joka painaa yli kolme tonnia (asuntoauto). Ei tarvinnu kauppaan lähteä. Jää kiinni jo sekin. Ilmeisesti pitää hommata lumiketjut, kun näin ”syrjässä” asutaan. Se, että tuijotetaan senttimäärään, ei toimi. Tämäkin tilanne syntynyt juuri siitä syystä, et ensin sataa 4 cm. Seuraava päivä taas 5 cm jne. Kun tosiaa koko auraa ole käyny yli kolmeen viikkoon, ihmetellään, miten tässä näin kävi,
  ihmettelen suuresti, miten se lumiraja täyttyy aina Saimaantien kohdalla ja sitä höylätään kipinät sinkoillen edestakas, ja sit jalkakäytävälle ei silti täyty sentit, vaikka juuri ajotieltä ne tuplattiin. Saati, et sivutiet saa hatautua lumeen, ja kyllä ne autot sen pamppaa tasaiseksi. Ilmeisesti näin ajatellaan.
  T: Jani

 • 1.2.2018 at 14:59
  Permalink

  Itse asustelen Lemillä, mutta satuin viikko takaperin kyläilemään Joutsenossa ja kyllä järkytyin teitten kunnosta. Kevyen väylän tiet olivat auratut ja hiekoitetut mutta autotiet karmeassa kunnossa. Aamupäivällä tiet Tyrmisellä oli auraamatta ja illansuussa tilanne oli ihan sama. Päivän aikana ei ollut mitään tapahtunut. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi ollut lumimyrskypäivä ja aurauskalusto täydessä työn touhussa mutta sinä päivänä ei satanut. Lumi oli satanut edellisenä iltana.
  Tähän samaan voin kehua teitten kuntoa Lemillä, varsinkin Kuukanniemessä. Pienimmätkin tiet on aamupäivään mennessä aurattu ja tarvittaessa hiekoitettu eikä negatiivista palautetta ole tarvinnut koskaan antaa!

 • 1.2.2018 at 16:01
  Permalink

  Saimaantien ylläpito kuuluu valtiolle, ei kaupungille.

 • 1.2.2018 at 21:02
  Permalink

  Ei ole vissiin ikinä noin huonosti teitä aurattu Joutsenossa. Ei pitäisi kaupungin antaa noita urakoita sellaselle urakoitsijalle joka ei hoida töitään! Taitaa olla hks mikä hoitaa Joutsenossa ainakin jossain määrin noita aurauksia. Tai ainakin pitäisi hoitaa!

  • 8.2.2018 at 10:04
   Permalink

   Kaupunki päättää milloin teitä aurataan,ei urakoitsija.Urakoitsija lähtee kun saa luvan

  • 8.2.2018 at 12:35
   Permalink

   Jep, ja ennen kuin rupeat täällä ketään nimittelemään, ota asioista ensin selvää kuinka homma oikeasti toimii.

 • 2.2.2018 at 06:46
  Permalink

  Sama juttu koskee hiekotusta. Joutsenon venesataman mäkeen ei ole saatu kaupungin puolesta tuotua hiekkaa koko talvena. Sitä muutaman hiekanjyvän ripausta tien pintaan ei kunnon hiekotukseksi voi sanoa. Hiekkaa ei saatu tien pintaan edes pääkalloliukkailla seurauksena oli oman auton pyörähdys tulosuuntaan , onneksi ei sattunut pahemmin eikä ketään tullut vastaan.

 • 2.2.2018 at 10:28
  Permalink

  Sama korvenkylän alueella kylätiet hirveässä kunnossa, sitten Lappeenranta mainostaa itseään pyöräilymyönteisenä kaupunkina, eli kun lähtee pyörällä töihin, työnnä pyörää suurimman osan, kunnes tulet Imatran rajalle, jolloin on pyörätiet aurattu, myös moottoritien viereinen pyörätie on aurattu.

 • 3.2.2018 at 22:30
  Permalink

  Kyllä ne auramiehet lähtee heti kun saavat kaupungilta luvat.. ei vaan budjetti riitä jokapäiväiseen tai -viikkoiseen auraamiseen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä