Korvenkylä ja Pulp nostivat Huhtasaaren kakkoseksi, Vanhanen sai Lappeenrannan kovimman äänisaaliin Ravattilassa

Joutsenolaiset antoivat sunnuntaina päättyneissä presidentinvaaleissa Sauli Niinistölle yhteensä 3 403 ääntä. Kaikista joutsenolaisäänistä hän sai 65,2 prosenttia. Se on enemmän kuin

Johanna Kilpimaan mukana sunnuntaisella äänestysreissulla Korvenkylässä oli vuoden ikäinen Minka-vauva. Kuva: Sari Pullinen

Sari Pullinen

Joutsenolaiset antoivat sunnuntaina päättyneissä presidentinvaaleissa Sauli Niinistölle yhteensä 3 403 ääntä. Kaikista joutsenolaisäänistä hän sai 65,2 prosenttia. Se on enemmän kuin hänen äänisaaliinsa koko maassa, mutta vähemmän kuin koko Lappeenrannassa.

Kaikilla Joutsenon äänestysalueilla ykkönen oli Niinistö. Suurinta hänen kannatuksensa oli Joutsenon keskustassa, missä hän sai 66,8 prosenttia äänistä, ja pienintä Ravattilassa, 61,7.

Niinistö valittiin toiselle presidenttikaudelleen suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Toiseksi eniten ääniä saaneissa oli pientä alueellista vaihtelua.

Pulpilla ja Korvenkylässä Laura Huhtasaari (ps.) oli toinen. Pulpilla häntä äänesti 9,2 ja Korvenkylässä 9,5 prosenttia äänestäneistä. Korvenkylässä Huhtasaaren ero kolmanneksi tulleeseen Pekka Haavistoon (vihr.) oli vain 0,3 prosenttiyksikköä.

Sekä Ravattilassa, Joutsenon keskustassa että Honkalahdessa Huhtasaari oli kolmas.

Ravattilan kakkonen oli Matti Vanhanen (kesk.) 17,4 prosentilla. Se on Vanhasen kovin saalis koko Lappeenrannassa. Ravattilan lisäksi Ylämaalla, Kasukkalassa ja Nuijamaalla Vanhanen keräsi äänistä yli 10 prosenttia, kaikkialla muualla kaupungissa vain pari.

Haavisto oli toiseksi suosituin sekä Joutsenon keskustassa että Honkalahdessa.

Tuula Haataisella (sd.) oli hienoista kannatusta Pulpilla ja Honkalahdessa. Pulpilla hän keräsi 6,1 prosenttia äänistä ja Honkalahdessa 6,7. Äänimäärät olivat silti sen verran pienet, että Pulpilla hän jäi viidenneksi ja Honkalahdessa neljänneksi.

Valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen kannatus oli Joutsenossa 5—7 prosentin luokkaa.

Joutsenossa annettiin kaikkiaan 5 217 ääntä. Lappeenrannan äänestysprosentti oli 67,9 ja koko maan 69,9.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka