0

Joutsenon kotiseutuyhdistys juhlii 40 vuottaan kesällä Virkin salotuvalla

Virkin salotuvalla Aholassa vietetään tänä vuonna Joutsenon kotiseutuyhdistyksen 40-vuotisjuhlaa. Yhdistys suunnittelee salotuvalle pienimuotoista avoimet ovet -tyyppistä tilaisuutta Joutseno-päivien yhteyteen.
Sitä ennen pyritään tekemään tuvan pihapiiriin kuuluvan navetan kengitys, toisin sanoen rakennuksen alimmat hirret vaihdetaan. Siihen yhdistys hakee avustusta Museovirastolta. Kengitys maksaa yli 5 000 euroa, mutta siitä valtaosa, 80 prosenttia, on mahdollista saada avustuksena.
Elokuussa on luvassa toinenkin juhlallisuus. 5. päivänä elokuuta tulee kuluneeksi sata vuotta kunnallisneuvos Emil Hanénin kuolemasta. Hänen haudalleen lasketaan kukkalaite. Hanénin varoilla perustettiin Joutsenon ensimmäinen kansakoulu vuonna 1884, ja hän lahjoitti rahaa myös puutarha- ja talouskoulun perustamiseen. Niin syntyi Tapiolan emäntäkoulu.

Viikon kysymys

Kannatatko uuden lukion perustamista Joutsenoon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä