Vanhusten kotihoidon tilaa selvitellään kaupunginvaltuustossa ensi maanantaina

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina. Asialistalla on muun muassa Keskustan valtuustoryhmän aloite vanhusten kotihoidon tilanteesta. Aloitteessa ehdotetaan selvitystä kotihoidon tilasta ja Eksoten väkeä kuultavaksi.

Aloitteessa esitetään, että vanhusten kotihoidon tilaa käsitellään kaupunginvaltuuston iltakoulussa. Kaupunginhallitus on päättänyt, että iltakoulu pidetään 26. maaliskuuta kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen.

Huolettaako vanhustenhoidon tila?

 • Kyllä (98%, 63 ääntä)
 • Ei (2%, 1 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 64

Loading ... Loading ...

 

3 kommenttia aiheesta “Vanhusten kotihoidon tilaa selvitellään kaupunginvaltuustossa ensi maanantaina

 • 16.2.2018 at 13:31
  Permalink

  Teknologiaa ei pitäisi käyttää vanhustenhoidossa varmistamatta, että se todella toimii. Turvarannekkeet kuulostavat käteviltä, mutta entä ipadit? Osaako esimerkiksi muistisairas vanhus varmasti keskustella sen kautta kotihoitajan kanssa? Eiväthän vanhukset ylipäätäänkään ole tottuneet tekniikkaan sillä tavalla kuin me nuoremmat.

 • 19.2.2018 at 12:06
  Permalink

  Jos ”hoito” on todella sitä, mitä on kirjoitettu eli heitteillejättö (ihmisille, jotka ovat tämän maan rakentaneet, sodan kokeneet), niin huolettaa. Onko enää sitäkään vähää, kun itse on ihan vanha, sopii myös kysyä? Joskus ajattelee, etteikö kellään päätöksiä tekevillä ole sukulaisissa tms vanhuksia, vai ovatko niin rikkaita, että on vara maksaa vaikka yksityiselle hoitajalle? Toisaalta lukiessa kuolinilmoituksia, niin siellä kyllä usein kiitellään hyvästä hoidosta.

 • 21.2.2018 at 11:47
  Permalink

  Ei pelkästään tila, vaan myös tulevaisuus. Kotihoito on tosi hyvä idea. Veikkaan, että aika moni nykyinen ja tuleva vanhus haluaisi asua mahdollisimman pitkään tai jopa ihan loppuun asti kotonaan. Itse en ainakaan tahtoisi millekään vuodeosastolle kuolemaa odottamaan. Mutta miten yhteiskunnalla riittävät rahat tarvittaviin käsipareihin, kun suuret ikäluokat menevät huonoon kuntoon? Huolettaa, todellakin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tehdäänkö teillä miesten töitä ja naisten töitä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä