0

Eeva Kykkänen on päässyt maahanmuuttajien ystävänä mukaan niin elämän alkuun kuin loppuunkin

Maahanmuuttajilta puuttuu ystäviä uudesta kotimaasta, eikä kielenkään oppiminen ole helppoa. Pehmeämpää laskua uuteen arkeen tuovat paikalliset ystävät, joita kouluttaa Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL). Seuraava koulutus maahanmuuttajien ystäviksi ja paikkakuntaa vaihtaneiden perheiden perhekummeiksi aikoville järjestetään 4. huhtikuuta Lappeenrannassa kohtaamispaikka Pikkutirikassa osoitteessa Armilankatu 33 A.

Repokivessä asuva Eeva Kykkänen on ollut ystävä turvapaikanhakijoille yli 20 vuotta.
— Kun Rauhaan olivat tulleet ensimmäiset somalit ja romanialaiset, näin heitä lähikaupassa ja tarjosin autokyytiä Tiuruun, missä vastaanottokeskus silloin toimi. En osaa kuin suomea, mutta viittomalla sain asiani selväksi, Kykkänen muistelee.
Sen jälkeen hän on ollut mukana useiden erimaalaisten turvapaikanhakijoiden syntymässä, elämässä ja myös kuolemassa. Jotkut ystävät ovat jääneet elinikäisiksi.
Kerran Kosovon albaaninaiset kutsuivat Kykkäsen syömään. Toinen heistä odotti viimeisillään vauvaa, ja kesken aterian Eeva huomasi hänen olevan tuskainen.
— Lapsivesi oli kuulemma mennyt jo päivällä. Kysyin, miksette ole kutsunut ambulanssia, ja minulle vastattiin, että ensin syödään, Kykkänen muistaa.

Vapaaehtoisten toivotaan sitoutuvan toimintaan vähintään vuodeksi. Kaverit, perhekummit ja ystävät ovat tavallisia, luotettavia, auttamisesta kiinnostuneita aikuisia, jotka haluavat antaa vapaa-aikaansa lasten, nuorten ja erilaisten perheiden hyväksi.
Ilmaiseen koulutukseen osallistuminen ei velvoita mihinkään. Lopullisen päätöksen mukaan lähtemisestä voi tehdä koulutuksen jälkeen.

Viikon kysymys

Muistatko 1972 myrskyn ja Myrsky-patsaan julkistamisen -79?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä