Luonnonmukaisilla kalkkimaaleilla kevätremontti sujuu helposti ja hajuttomasti

Kalkkimaalien suosiolle ei näy loppua. Niillä on monia etuja: voi maalata suoraan monenlaisille pinnoille ilman esivalmisteluja, maali kuivuu nopeasti, ja lopputulos on mattapintainen ja liitumainen.
Kovan kulutuksen kohteissa kuten lattioissa tai tuoleissa pintaan voi viimeistelyksi sipaista vahaa tai lakkaa.
Trendit menevät yleensä ohi vuodessa tai parissa, niin myös remontoinnissa ja sisustamisessa. Yrittäjä Heli Kauhanen joutsenolaisesta sisustusliike Helkkä Dreamsista uskoo, että kalkkimaalit ovat pidempiaikainen trendi. Hän otti niitä puotinsa hyllyille jo muutama vuosi sitten, ja kysyntä on ollut tasaista.
— Suosion syitä on monia. Ne ovat helppoja käyttää, ja ne on tehty luonnonmateriaaleista, Kauhanen sanoo.

Kauhanen on itse maalannut puotinsa alun perin oranssit seinät kalkkimaalilla harmaiksi. Pinta oli liukas, mutta maali tarttui melko hyvin jo ensimmäisellä kerralla.
— Kalkkimaalipintaa ei kannata lähteä korjailemaan ennen kuin se on kuivunut kunnolla. Vasta sitten näkee todellisen lopputuloksen, ja sitä voi halutessaan korjailla, Kauhanen vinkkaa.
Hänen asiakkaansa hakevat kalkkimaaleista tietoa blogeista, Facebook-ryhmistä ja sisustuslehdistä.

Kevät saa tunnetusti remontoijan ja sisustajan kädet syyhyämään, tai vähintään pitää ryhtyä suursiivoukseen.

Näkyykö kevät kodissasi?

 • Kyllä (54%, 20 ääntä)
 • Ei (46%, 17 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 37

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Luonnonmukaisilla kalkkimaaleilla kevätremontti sujuu helposti ja hajuttomasti

 • 5.4.2018 at 08:43
  Permalink

  Osa huoneista siivottu kesäkuntoon ja osaa pyrkii siivoamaan lähiaikoina. Sitten heti kesäkoristeita esille.

 • 10.4.2018 at 12:03
  Permalink

  Tulppaanit tuovat kevään. Niitä hankin ruokapöytään niin kauan, kuin kaupoista on saatavilla. Verhot tekisi mieli vaihtaa, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Silitys ja nipsuttimien kurottelu ei ole varsinaisesti suosikkipuuhaani. Remppaa teen ihan muista syistä. Tosin keväisin tapetteihin tulee luotua muita vuodenaikoja pidempi silmäys.

 • 11.4.2018 at 11:23
  Permalink

  Kevät hullaannuttaa monella tavalla. On saatava uudet verhot, siivottava joka nurkka ja komerotkin, pestävä ikkunat ja kaappien ovet, hankittava uusia viherkasveja ja leikkokukkia maljakkoon. Kevät todellakin näkyy, kuuluu ja tuntuu joka tavalla!

 • 11.4.2018 at 12:15
  Permalink

  Näkyy ja raakasti. Maalaaminen ja sisustaminen ei kiinnosta, enkä aio siihen puuttua, mutta kevätaurinko paljastaa ikkunoiden likaisuuden tänäkin vuonna. Niille on pakko jotain tehdä, se riittää kevätkohentamiseksi.

 • 11.4.2018 at 12:23
  Permalink

  Äiti aina vaihtoi talveksi paksut verhot ja kesäksi ohuet, vaikka aina mietin, että eikö sen pitäisi olla toisinpäin, jotta valoisaan aikaan saisi nukutuksi, kun olisi paksummat verhot.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Harrastatko rahapelejä tai vedonlyöntiä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä