Ohentunut asfaltti ja routa ovat kestämätön yhdistelmä

Vanha, jo ohueksi kulunut asfalttikerros ja routa ovat tien päällä kestämätön yhdistelmä. Tämä on nähty tänäkin keväänä, kun sulaneen lumen alta paljastunut päällyste alkaa roudan sulaessa elää.
— Kohdat, joissa päällyste on muutenkin heikko ja huonossa hapessa, alkavat tässä vaiheessa vuotta repeillä. Halkeamien lisäksi syntyy reikiä, kun asfaltti poksahtelee päältä kulkevan liikenteen vaikutuksesta rikki ja murenee reunoilta yhä laajemmiksi kuopiksi, valottaa aluevastaava Sakari Häyhä Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta (ELY).

Ajoneuvon rikkoutumiseen mahdollisesti johtavia kriittisimpiä vaurioita on jo alettu paikkaamaan. Ongelmana on reikiin kertyvä vesi, jonka takia paikat eivät tahdo kestää paikallaan.
Pysyvämpää parannusta tilanteeseen antaisi uusi asfaltti. Sitä ELY lupailee joutsenolaisittain vain Lampikankaan kiertoliittymään.

Kommentteja aiheesta “Ohentunut asfaltti ja routa ovat kestämätön yhdistelmä

  • 17.4.2018 at 08:17
    Permalink

    Joutsenossa sivutiet ovat aivan hävyttömässä kunnossa jo. Tennistie on jo leventynyt paikka paikoin, kun itse tiellä ei pysty ajamaan, niin mennää reilusti nurmikon puolelle, ja sekin nyt yhtä mutaa. Kuoppaa kuopan perään, toinen toistaan syvempää. Ei näytä kaupunkia kiinnostavan, vaikka miten pistää viestiä. Ilmeisesti pitää jonkun vain rikkoa auto ensin. Puskurit raapii maata välillä. Talvella ei ajeta lunta pois, ja nyt, kun ei ollut enää lunta, käytiin lanalla vetää asfalttipaloja irti. Äly hoi? Jäikö vielä käyntikertoja käyttämättä, niin piti tulla äkkiä ajelee??

Comments are closed.

Viikon kysymys

Harrastatko rahapelejä tai vedonlyöntiä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä