0

Nukkejen viemä

Joutsenon kirjastossa avautui viime lauantaina nukkenäyttely, joka esittelee lappeenrantalaisen Irina Kuitusen käsityönä tekemiä nukkeja.

Irina Kuitunen, miten ja milloin innostuit tekemään nukkeja?
— Se on pitkä tarina. Olen aina tykännyt nukeista, ja jo pitkään haaveillut tekeväni käsilläni jotain. Nyt kun lapseni ovat kasvaneet aikuisiksi ja lentäneet pesästä, minulla on aikaa harrastaa. Olen tehnyt nukkeja vasta noin vuoden ajan. Osallistuin Pietarissa venäläisen nukketaiteilijan vetämälle kolmepäiväiselle kurssille. Muuten olen opetellut nukkejen tekemistä itsekseni: katsonut Youtube-videoita ja etsinyt muita ohjeita netistä.

Kuinka kauan yhden nuken tekemiseen kuluu aikaa?
— Riippuu, kuinka paljon koristelen nukkea. Joskus nuken tekoon menee viikko tai kaksi, joskus kuukausikin. Toisinaan minulla on samanaikaisesti työn alla neljä nukkea. Nukkejen tekeminen on hyvin koukuttavaa: saatan työskennellä yhdeltä istumalta kuusitoistakin tuntia putkeen.

Irina Kuitusen nukkenäyttely Joutsenon kirjastossa (Keskuskatu 2) la 26.5. asti. Lue Kuitusen nallipyssyhaastattelu kokonaisuudessaan 3.5. Joutseno-lehdestä.

Viikon kysymys

Luotatko tekniikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä