0

Keltaverkkoperhonen sinnittelee Korvenkylässä

Heti kun lumi keväällä sulaa eräältä korvenkyläläiseltä niityltä, maasta nousee esiin tummanpuhuvia noin sentin mittaisia toukkia pesyeittäin. Toukista kuoriutuu ajastaan lyhyen kotelovaiheen jälkeen keltaverkkoperhosia, jotka ovat Suomessa luonnonsuojeluasetuksella rauhoitettuja.
Suomessa keltaverkkoperhosta esiintyy enää vain Kaakkois-Suomessa: Joutsenossa sekä Kouvolan ja Kotkan välimaastossa 10—20 paikalla.
Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti seuraa keltaverkkoperhosen hyvinvointia Korvenkylässä vuosittain. Tämän kevään laskennoissa toukkia löytyi lopulta lähes kaksi tuhatta. Tutkija Juha Jantunen pitää määrää lajin paikallisen säilyvyyden kannalta hyvänä.

Lue juttu kokonaisuudessaan 3.5. Joutseno-lehdestä

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä