0

Jänhiälän lavalla tanssitaan taas tänä kesänä

”Kai hetken sua mä oikein paljon rakastin.”
Kissankultaa-laulun sanat kaikuvat kesätorstaina Jänölästä eli Jänhiälän lavalta lipunmyyntikassalle. Lipunmyyjä toivottaa tervetulleeksi iloisesti jutellen.
Parkkipaikka on jo lähes täynnä autoja, vaikka tanssit alkoivat vasta vajaa puoli tuntia sitten. Ilmeisesti näissä tansseissa ei pulloja vaihdeta nurkan takana.
Lava avautuu edessä. Keltaisen tanssilavan vieressä on punainen terassi ja myyntikoju. Ympärillä näkyy vain iloisia ihmisiä. Olo jotenkin kepenee väkisin itselläkin.

Lavan ovensuussa seisoo isäntä Jari Papinniemi pohtimassa, onnistuiko lattian pintakäsittely. Se on tarkkaa puuhaa, jotta kengät eivät lipsu, mutta pinta kestää.
Musiikkia soittaa orkesteriseinustalla Jussi Seppänen ja Dominou. Hekin hymyilevät.

Lattialla pyörii kymmeniä pareja. Itse asiassa enempää ei oikein mahtuisikaan — pyörähtely muuttuisi huojumiseksi pienessä tilassa.

Kirjoittaja koki lavatanssit kesällä 2017.

Lue koko tanssilavareportaasi 24.5. ilmestyvästä Joutsenon Suvi -lehdestä.

Kuuluvatko lavatanssit kesääsi?

 • Eivät (61%, 42 ääntä)
 • Kyllä (39%, 27 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 69

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Jänhiälän lavalla tanssitaan taas tänä kesänä

 • 24.5.2018 at 11:06
  Permalink

  Eipä ole monta kertaa tullut käytyä, ja nämäkin kerrat ovat olleet yli 40 v.sitten. En ole koskaan ollut kiinnostunut tanssimisesta, enkä edes ”voi sietää” esim. tangoja. Karmeaa kaihoa jonkun perään (yleensä).

 • 25.5.2018 at 16:39
  Permalink

  Tanssiminen on yksi mukavimmista liikuntamuodoista ja samalla saa kuunnella elävää musiikkia monessa muodossa ja tapaa mukavia ihmisia.

 • 30.5.2018 at 12:37
  Permalink

  En ole koskaan ollut tanssijatyyppi. Tiedän, että se olisi erinomaista liikuntaa ja ihailen niitä, jotka osaavat tanssia, mutta minun kankeasta ruumiistani ei siihen vain ole.

 • 30.5.2018 at 12:50
  Permalink

  Kyllä yhden kerran kesässä vähintään täytyy panna kukkamekon helmat hulmuamaan oikein kunnolla.

 • 30.5.2018 at 12:53
  Permalink

  Lavatansseissa ei tule käytyä sen takia, kun on vaara, että joutuu tanssimaan. En osaa tanssia, ja on noloa antaa rukkasia sen takia. Harmi sinäänsä, sillä olisi mukava mennä sinne joskus vain fiilistelemään.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä