0

Eksote nostaa asiakasmaksuja, terveyskeskusmaksu pysyisi ennallaan

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten hallitus esittää korotuksia maksuihin. Jatkossa esimerkiksi erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksun suuruus on 41,70 euroa aiemman 32,70 euron sijaan. Asiakasmaksujen korotuksen lasketaan tuovan Eksoten kassaan tänä vuonna noin kaksi miljoonaa euroa.
Suunnitteilla oli myös terveyskeskusmaksujen korotus, mutta se torpattiin äänestyksen jälkeen.
Osana säästötoimia Eksote lisäksi rajoittaa lääkäripalvelujen hankintaa hyvinvointi- ja terveysasemilla. Hoitajavastaanottoja supistetaan muun muassa Korvenkylässä.
Säästötoimien syynä on Eksotea uhkaava alijäämä, joka on paisumassa talousarvioon kirjatusta 4 miljoonasta eurosta 12,6 miljoonaan euroon. Säästöjen jälkeen Eksote tähtää 10,4 miljoonan euron alijäämään.

Olisitko valmis maksamaan terveyskeskuskäynnistä enemmän?

  • En (69%, 36 ääntä)
  • Kyllä (31%, 16 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 52

Loading ... Loading ...

Kommentteja aiheesta “Eksote nostaa asiakasmaksuja, terveyskeskusmaksu pysyisi ennallaan

  • 8.6.2018 at 06:58
    Permalink

    Jonkun vuuoden olen vielä työterveyden asiakas, mutta sitten kai olisi turvauduttava julkiseen. Jos kerran avun saisi ja jos olisi niin hyvät lääkärit , kuten meillä Joutsenossa on aina ollut ja on , niin voisi maksaa. Lappeenrannan keskustassa kioskilla asioidessa useimmiten edellä on vanhuksia, joista voi sanoa kaikki käyttävät 30-40 euroa lottoon ym. peleihin. Ovatko niitä, jotka myös valittavat , ettei ole varaa maksaa lääkäriä tai lääkkeitä? En tiedä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä