0

Joutsenon Helmi kellui Airbnb:hen

Yö Rauhan satamassa kelluvassa huvilassa irtoaa yksityismajoitusta välittävässä Airbnb-verkkopalvelussa 221 eurolla.
Kelluva huvilan omistaa kiinteistöosakeyhtiö. Puolet Joutsenon Helmi Oy:n osakkeista, jotka oikeuttavat kahdesta asunnosta toisen hallintaan, omistaa yhtiönsä kautta Ilkka Seppälä. Hän on Joutsenon Helmen hallituksen varsinainen jäsen.
Seppälä sanoo, ettei tiedä huvilan vuokraamisesta Airbnb:ssä tai muutenkaan.
— Olen ulkoistanut oman puolikkaani hoidon yhtiölle, jonka nimi on SResorts Oy.
Seppälän käsityksen mukaan kelluva huvila on ollut lähinnä kesäisin veneilijöiden lyhytaikaisessa majoitus- ja saunakäytössä.

Odotukset olivat korkeammalla, kun huvila rakennettiin Rauhan loma-asuntomessujen oheiskohteeksi 2012. Pettymys oli Seppälän sanoin raskas, kun Rauhan satama ja huvilan tulevaisuus osana sitä ei kehittynytkään suunnitellusti.
Kaavamuutos, joka olisi mahdollistanut kelluvien loma-asuntojen lisäämisen vesialueelle, hyytyi sen omistavan osakaskunnan enemmistön vastustukseen. Huvilalle ”huolto- ja palvelukäyttöön” myönnetty tilapäinen, viisivuotinen rakennuslupa raukesi marraskuussa 2016, eikä Lappeenrannan silloinen tekninen lautakunta myöntänyt yhtiön hakemaa poikkeamislupaa helmikuussa 2017.
Lautakunnan päätös ei ole saanut lainvoimaa, sillä kiinteistöyhtiö valitti siitä hallinto-oikeuteen, jossa asian käsittely on edelleen kesken.

Aiheesta lisää 14.6. Joutseno-lehdessä

Aiemmat artikkelit:

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä