0

Pelastuslaitoksen juhannus: 125 hälytystehtävää

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen juhannus oli työntäyteinen. Hälytysluonteisia tehtäviä oli torstaipäivän ja sunnuntai-illan välillä yhteensä 125 kappaletta. Näistä 83 oli puuskittaisen tuulen aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä. Yksittäisiä kaatuneiden puiden raivaustehtäviä oli myös Joutsenossa.
Pelastuslaitoksen sammutusapua vaatineita tulipaloja maakunnassa syttyi yhdeksän, joista yksi Joutsenon Kangastiellä juhannuspäivänä. Kerrostalon yhteissaunan kiukaan päällä ollut muoviesine suli ja alkoi savuta. Pelastuslaitos esti palon leviämisen muualle saunaan.
Erityyppisiä ihmisen pelastamistehtäviä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella oli juhannuksena kymmenkunta ja muita tehtäviä parikymmentä.
Pelastuslaitoksen tietoon ei tullut juhannuksena yhtään hukkunutta Etelä-Karjalasta. Myöskään maakunnan vesiliikenne ei poikinut pelastuslaitokselle juhannuksena tehtäviä.

Hätäkeskukset vastaanottivat perjantain 22.6. kello 16:n ja sunnuntain 24.6. kello 7:n välisenä aikana yhteensä noin 24 000 hätäpuhelua. Viime juhannuksena hätäpuheluita vastaanotettiin 21 000 kappaletta.
Suhteessa eniten hätäpuheluiden määrä lisääntyi normaalista kesäviikonlopusta Kuopion ja Vaasan hätäkeskuksissa. Joutsenosta ja muualta Etelä-Karjalasta hätänumeroon 112 soitettuihin puheluihin vastataan Kuopion hätäkeskuksessa.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaivoslakia tiukentaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä