0

Kirkkoveneen kohtalo leijuu ilmassa, myös läävän kengitys siirtyy

Kuluvan kesän aikana tehtäväksi suunniteltu Virkin salotuvan läävän kengitys siirtyy ensi vuoteen.
Syyt Joutsenon kotiseutuyhdistyksen ottamaan aikalisään ovat ennen muuta taloudelliset. Kengitys — alimpien, lahonneiden hirsien vaihtaminen uusiin — maksaa arviolta yli 5 000 euroa, eikä Museovirastolta herunut senttiäkään haettua avustusta.
Aikalisä aiotaan käyttää muiden avustustahojen etsimiseen ja uusien apurahahakemusten sorvaamiseen.
Joutsenon kotiseutuyhdistyksellä riittää muutakin mietittävää. Pitäjäntuvan tyhjennys museoesineistöstä ei ole sujunut suunnitellussa tahdissa. Ongelmaksi on muotoutunut kirkkovene, joka seisoo yhä myyntiin pannun pitäjäntuvan pihalla. Vene tarvitsisi uuden sääsuojan, joka ei kuitenkaan peittäisi sitä ihailevilta katseilta. Vanha katos kuuluu pitäjäntuvan kiinteistöön.

Aiheesta lisää 28.6. Joutseno-lehdessä

Aiemmat artikkelit:

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä