0

Tuhansia kilometrejä vuodessa pyöräilevä Jyrki Korhonen kiinnostui Saimaan saarikierroksesta

Joutsenossa Lantmännen-leipomolla laatuassistenttina työskentelevä Jyrki Korhonen pyöräilee kaikki työmatkansa. Lappeenrannan Kartanonpellolta Joutsenoon on 14 kilometrin matka yhteen suuntaan.
Korhonen tutkaili neljää Etelä-Karjalan liiton suunnittelemista 15 uudesta teemallisesta pyöräilyreitistä ja kommentoi niitä Joutseno-lehden pyynnöstä.
Reittejä voi seurata mobiililaitteelta. Rahoitus reiteille tuli Kaakkois-Suomen ELY-keskukselta maaseudun kehittämisohjelmasta. Seuraavaksi alkaa maastopyöräreittien suunnittelu. Niitä tulee Joutsenoon erityisesti Myllymäen alueelle.

1. Kaksi rajakaupunkia
Kokonaisuudessaan 103,2 km. Kulkee Joutsenossa Nuijamaalta Konnunsuon, Leppälän ja Suokumaan kautta Kuurmanpohjaan ja sieltä Imatralle.
Jyrki Korhonen: ”Tavoitteeni on, että jonain talviyönä polkisin Kuurmanpohjaan kuuntelemaan pöllöjä. Raja ei tässä niinkään houkuta, vaan luonto sekä vaihteleva maasto — on Konnunsuon tasaista peltomaisemaa ja Leppälän ja Kuurmanpohjan mäkisempää maastoa.”

2. Saimaan kanavan pyöräilyreitti
Lähes 50 km. Kulkee Joutsenossa Partalasta Ravattilaan, siitä Penttiläntien kautta Konnunsuolle ja Nuijamaalle. Lappeenrannan kantakaupungin puolella reitti seurailee kanavaa.
JK: ”Täältä löytyy käsivetolossi. Kanavan rantoja olisi kiva kiertää. Ajan usein töihin Mustolasta kanavan vartta Kivisaarentietä Konnunsuolle ja siitä kirkonkylälle. Suokumaanjärvi kiinnostaa myös.”

3. Saimaan saarikierros
Lähes 170 km. Kulkee Taipalsaarelta Kyläniemen kautta Ruokolahdelle ja Imatralle. Joutsenossa reitti kulkee Rantatietä pitkin Lappeentielle, siitä Ahvenalmmelle ja Haukilahdentietä pitkin Lappeenrantaan.
JK: ”Ahaa, tällainen ympyrälenkki on mahdollista tehdä. Saaret houkuttelevat. Tämä kulkee Ilottulantietä pitkin, ja siellä voi kuulla talvella pimeällä lehtopöllön. Aina välillä ajan täältä, siellä on kivaa vaihtelevaa maalaismaisemaa.”

4. Suur-Saimaan kierros
670 km. Kulkee Lappeenranta—Mikkeli—Puumala—Savonlinna—Parikkala-kierroksen jälkeen Joutsenossa Rantatieltä Putkinotkontielle (tämä yhteys tällä hetkellä siltatyön vuoksi poikki) ja keskustan kautta Ahvenlammelle noudattaen pitkälti saarikierroksen reittiä.
JK: ”Pisin tekemäni pyörälenkki on noin sadan kilometrin pituinen. Olisi hienoa ajaa Saimaan ympäri. Tätä ei aja ihan kahdessa päivässä, pitäisi etukäteen treenata, tulee toistoa niin paljon. Jos jakaisi reitin viidelle päivälle, pitäisi ajaa 134 kilometriä päivää kohti. Se olisi inhimillinen matka. Lyhyempikin Saimaa-reitti on olemassa.”

Lue myös Jyrki Korhosen haastattelu 12.7. ilmestyvästä Joutseno-lehdestä.

Linkki sivulle, joka esittelee kaikki Etelä-Karjalan uudet teemareitit:

http://www.outdoorsfinland.com/aktiviteetit/kesa/pitkan-matkan-pyoraily/#area=23675472&cat=Py%C3%B6r%C3%A4ily-main&wt=Etel%C3%A4-Karjala%20(Maakunta)%0A23675472&zc=8,28.63037,61.27023

Aiotko kokeilla uusia teemallisia pyöräilyreittejä?

 • En (70%, 16 ääntä)
 • Kyllä (30%, 7 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 23

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Tuhansia kilometrejä vuodessa pyöräilevä Jyrki Korhonen kiinnostui Saimaan saarikierroksesta

 • 16.7.2018 at 09:57
  Permalink

  Minulle riittää 5 päivää viikossa n. 5 kk ajaa Joutseno-Lappeenranta väliä pyörällä töissä. Reitit ovat kyllä mielenkiintoisia varmaan.

 • 18.7.2018 at 11:02
  Permalink

  Pyöräily ei ole lajini, vaikka on siinä hyvätkin puolensa. Jos pyörän päälle kävisin, nimenomaan nuo teemat tekisivät retkistä antoisampia. Kanavareitti kuulostaa kaikkein kivoimmalta, miksei rajan pintaakin hipova reitti. Tosin siellä pääsisi lähemmäksikin rajaa. Miksei reitti kulje esimerkiksi Viipurintietä Kuurmanpohjassa?

 • 18.7.2018 at 11:07
  Permalink

  Pitäydyn vielä vanhoissa reiteissä. Vuoksen lenkki on tuttu ja turvallinen.

 • 18.7.2018 at 11:10
  Permalink

  Miksei, mutta en vielä tällä kokemuksella. Matkat ovat meikäläiselle aivan liian pitkiä, kun on vasta aloittanut pyöräilyn vuosien jollei vuosikymmenten tauon jälkeen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Odotatko jo kuumeisesti ravintolaan pääsyä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä