0

Junior Master Chefin hopeamitalistin Hilla Kontisen kesään kuuluvat vierailut Joutsenon-mummolassa

Punaisen omakotitalon keittiössä Joutsenon Hongistossa tehdään täytekakkua. Yksi nuorista leipureista on 14-vuotias porilainen Hilla Kontinen, joka on tullut vieraisille isovanhempiensa Osmo ja Arja Kontisen luokse.
Viime talvena hän kokkasi suositussa Master Chef Junior -tv-kisassa. Kaverin innostamana mukaan lähtenyt juniorikokki selvitti tiensä kahden kisaajan kesken käytyyn finaaliin.
Hopeasija ei jäänyt harmittamaan.
— Totta kai olisin halunnut voittaa, mutta Otto Leskinen oli minua parempi. Enemmän olisi harmittanut, jos joku muu olisi voittanut kisan, Hilla Kontinen sanoo.
Osallistuminen juniorikokkikisaan oli mieleenpainuva kokemus.
— Ehkä haastavin mutta samalla mukavin jakso oli semifinaali, jossa kokkasimme ravintolakeittiössä huippuvälineillä alan ammattilaisten avustamina, hän muistelee.
Suurin yllätys seurasi kisamenestyksen jälkeen.
— Sain kutsuja erilaisiin tapahtumiin ja pääsin tekemään ravintoloille ruokalistoja. En olisi uskonut, että se oli niin iso juttu.

Ohjelmaa tehtiin kolmena tai neljänä päivänä viikossa. Niitä seurasi pari välipäivää. Yhtä ohjelmajaksoa kuvattiin seitsemän tuntia.
Katsojille välittynyt kuva siitä, että ruoka-annokset tehtiin kovalla kiireellä paineen alla, on totuudenmukainen, mutta ei koko totuus.
— Kyllä siellä rauhallisiakin hetkiä oli välissä.
Hyvä paineensietokyky antoi kameroihin tottuneelle Hillalle hivenen etumatkaa joihinkin kilpakavereihin verrattuna. Se on karttunut hänelle toisen harrastuksen, tanssin, myötä.
Tanssiharrastuksen Hilla aloitti neljävuotiaana.
— Enkä aio lopettaa, hän sanoo painokkaasti.

Lue koko juttu 12.7. ilmestyvästä Joutseno-lehdestä.

Viikon kysymys

Muistatko 1972 myrskyn ja Myrsky-patsaan julkistamisen -79?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä