0

Mustikka-aika on jo täällä — ennätysaikaisin

Lämmin kesä on kypsyttänyt mustikat ennätyksellisen aikaisin. Ohjelmistoyritys Innofactorin kehittämän Mustikkaan.fi-sovelluksen mukaan esimerkiksi Joutsenossa mustikka on ollut kypsää poimittavaksi jo viikon, kahden ajan.
Joutsenolainen Mervi Pulkkinen allekirjoittaa aikataulun. Hän kävi ensi kertaa tänä kesänä poimimassa mustikoita viime viikolla.
Säilömustikat Pulkkinen ostaa vakikerääjältään. Itse hän kerää mustikoita puolesta litrasta litraan kerralla ja käyttää ne saman tien.

Oletko sinä ahkera marjanpoimija? Vastaa kyselyymme ja kerro kommenttikentässä marjankäyttötottumuksistasi lisää. Laita vaikkapa paras reseptisi kiertoon.

Miten hankit säilömarjasi?

 • Poimin itse (45%, 20 ääntä)
 • Ostan valmiiksi kerättynä (32%, 14 ääntä)
 • En säilö marjoja, vaan ostan kaupan pakastealtaasta pitkin vuotta. (14%, 6 ääntä)
 • En käytä säilöttyjä marjoja lainkaan. (9%, 4 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 44

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Mustikka-aika on jo täällä — ennätysaikaisin

 • 19.7.2018 at 11:36
  Permalink

  Mieheni joinakin vuosina poimii hiukan mustikoita ja puolukoita. Ennen oli omaa mansikkaa, ei enää. Viinimarjoja ja karviaisia vielä saa, mutta kovin vähän. Mitään en osta ja säilö; jos tarve tulisi, niin ostaisin sitten talvella kaupasta.

 • 21.7.2018 at 14:11
  Permalink

  Jos olisi omasta takaa marjoja , säilöisin, mutta ei ole mitään järkeä ostaa ja säilöä. Aivan sama kun käy sitten tarpeen vaatiessa pakastealtaalla kaupassa. Tämä siis minun mielipiteeni.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä