0

Uuden marketin rakennustyöt alkoivat, Eekoo ottaa vastaan toiveita tulevan myymälän valikoimista

Joutsenon uuden S-marketin rakennustyöt ovat alkaneet tyhjällä tontilla nykyisen S-marketin ja Saimaantien välissä. Tontilta on alettu kuoria asvalttipäällystettä pois. Rakentaminen jatkuu läpi talven.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan (Eekoo) uusi myymälä avautuu kesäkuussa 2019. Uuden valmistuttua puretaan rakennus, jossa tällä hetkellä toimii Joutsenon S-market.

Uusi myymälä on samaa kokoluokkaa kuin nykyinen S-market. Sen yhteyteen tulee liiketila apteekille. Rakennusinvestoinnin arvo on noin neljä miljoonaa euroa.
Eekoo tavoittelee uudisrakentamisessaan ja myymälöidensä remonteissa energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Se myös pyrkii työllistämään pääsääntöisesti oman maakunnan tekijöitä.

S-market Joutsenon pääsuunnittelija on Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy, pääurakoitsijana Kreate Oy, LVI-urakoitsijana Saipu Oy ja sähköurakoitsijana Polar 2000 Oy.

Uuden yksikön kokonaisenergiansäästö verrattuna tavalliseen S-marketiin on lähes 50 prosenttia. Säästö syntyy tilankäytöstä, rakenteista ja kylmätekniikan tuottaman lauhdelämmön hyödyntämisestä lämmityksessä. Vasta talven kovimmilla pakkasilla tarvitaan kaukolämmön tuottamaa lisälämpöä. Aurinkopaneeleilla tuotetaan valoisaan vuodenaikaan noin 40 prosenttia yksikön sähkönkulutuksesta.

Eekoon verkkosivuille on avattu kysely, jossa asiakasomistajat ja muut alueen asukkaat voivat esittää toiveitaan valikoimista.

Muokattu maanantaina 13.8. klo 13.33. Lisätty Eekoon lähettämän tiedotteen sisältämiä tietoja apteekista, energiatehokkuudesta sekä kyselystä.

Viikon kysymys

Oletko saanut taksin aina sitä tarvitessasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä