0

Onko aika kypsä puukoululle?

Suomessa riittää puuta, ja ehkä tulevaisuudessa myös siitä rakennettuja taloja entistä enemmän. Kun mietitään rakennusten hiilijalanjälkeä, kotimainen, paikallinen, uusiutuva ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali puu voi olla hyvinkin kilpailukykyinen.

Keskustan valtuustoryhmä teki kesän alussa valtuustoaloitteen siitä, että Joutsenon uusi koulu ja jatkossa rakennettavat uudet koulut tehtäisiin hirrestä. Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunta suosittelee tuoreessa päätöksessään selvitystä puukoulujen rakentamisesta. Esimerkkejä puisista kouluista on Suomessa jo esimerkiksi Pudasjärveltä.

Mitä mieltä sinä olet?

Pitäisikö Joutsenon koulu rakentaa puusta?

 • Kyllä (84%, 85 ääntä)
 • Ei (16%, 16 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 101

Loading ... Loading ...

 

 

3 kommenttia aiheesta “Onko aika kypsä puukoululle?

 • 17.8.2018 at 07:01
  Permalink

  Vastaan ei, ehkä siksi, ettei olisi sitten niin tulipaloherkkä. Mutta muuten aivan sama, pääasia, jos kerrankin tehtäisiin kunnolla rakennustyöt ja sen jälkeiset hoitotoimenpiteet. Nykyään kun kaikki tahtoo olla ”hudoi” hommia, olkoon suomalaisten tai kenen jäljiltä.

 • 20.8.2018 at 09:46
  Permalink

  Asia on syytä selvittää. Puu on tulevaisuuden rakennusmateriaali ja lappeenranta olisi kerrankin jossain asiassa etujoukoissa vihreälappeenrantakampanjoineen.

 • 22.8.2018 at 10:40
  Permalink

  Ehdottomasti pitäisi! Puu on aito, luonnollinen ja hengittävä materiaali, ja hyvä hengitysilma on erityisen tärkeää kasvaville lapsille. Joutseno ja Lappeenranta voisivat näin näyttää myös esimerkkiä terveellisestä rakentamisesta. Sinänsä hassua ajatella noin, sillä onhan jo vuosikymmeniä sitten koulut rakennettu puusta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä