0

Ukkoskausi painottuu syksyyn—pelkäätkö ukkosta

Muistatko tunteen viime kesältä?
Kuuma sää, joka tuntuu painostavalta, aivan kuin ukkosta enteillen. Kuitenkin jyrinä, salamat ja sade jäivät tulematta.
Yhtenä syynä tähän oli kesän kuumuus.
Ukkonen vaatii syntyäkseen kosteutta, ja koska kesä oli harvinaisen kuiva, jäi ukkosrintamatkin muodostumatta kesän hellekauden aikana painostavasta ilmasta huolimatta.
Ukkoskausi on tänä vuonna painottunut syyspuolelle vuotta. Viimeksi ukkonen reuhasi Joutsenon alueella tiistaina, tätä ennen perjantain ukkosmyräkkä sytytti muun muassa rivitalon tuleen Kohonkankaantiellä Imatran puolella rajaa.

Vastaa viikon kysymykseen ja kerro, pelkäätkö ukkosta?

Pelkäätkö ukkosta?

 • En (72%, 44 ääntä)
 • Kyllä (28%, 17 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 61

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Ukkoskausi painottuu syksyyn—pelkäätkö ukkosta

 • 14.9.2018 at 16:42
  Permalink

  Kunnioitan pikemminkin, eli pyrin olemaan varovainen. On ollut tilanteita, jolloin olen pelännyt, kun ukkonen on ollut päällä ja salama iskenyt lähelle (kallioon, puuhun, tms.) ja sen jälkeen jyrinä on ollut hurjaa. Mökillä on joskus ollut tällaisia ukkosenilmoja aiempina vuosina.

 • 15.9.2018 at 10:01
  Permalink

  En suorastaan pelkää, mutta jos on yöllä, niin en kyllä nuku ennen kuin on mennyt ohi. Sängyssä kuitenkin pysyn. Kyllä tuotakin luonnonilmiötä kunnioittaa ja siitä näkee, ettei ihminen (onneksi) pysty hallitseman kaikkea , vaikka kovin yrittääkin.

 • 19.9.2018 at 11:42
  Permalink

  Minäkin puhuisin kunnioituksesta. Suhtaudun salamointiin uteliaisuudella mutta myös asiaankuuluvalla varovaisuudella. Pysyn ukonilmalla sisällä, vedän töpselit irti seinästä ja vältän koskemista hanoihin. Joskus olen ollut vesillä, kun kunnon ukkosmyräkkä on noussut. Juuri ja juuri ehdittiin rantaan, ennen kuin tuuli yltyi aivan mahdottomaksi. En varmaan ole niin kovaa juossut koskaan muulloin, kun silloin rannasta kotiin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Osallistutko Kauneimpiin joululauluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä