0

Ravattilasta löytyi veljessodan asemia

Papan kertomat pitivät kutinsa. Pitivät kutinsa, kirjaimellisesti.
— Tämä viimeistään todisti minulle, että Hänninmäessä ovat suomalaiset tapelleet tosissaan, keskenään, Pertti Tynys tuumii.
Ravattilassa ikänsä asunut Tynys silmäilee kiväärinhylsyjä, jotka hän kaivoi Hänninmäen sammaleitten alta. Hylsyjä löytyi roppakaupalla etenkin poterosta, jonka Tynys uskoo olleen valkoisten konekivääripesäke.
— Silmät pyöreinä 1950-luvulla kuuntelin isoisäni Pietari Kiukkaan hurjia tarinoita kansalaissodan kahinoista Anolan ja Ravattilan suunnalla. Pappa oli syntynyt Joutsenon Pätilässä, mutta oltuaan kansalaissodassa suojeluskunnan kersantti, hän tiesi kyllä, mistä puhui.

Lue juttu kokonaisuudessaan 13.9. Joutseno-lehdestä.

Aiemmat artikkelit:

Viikon kysymys

Muistatko 1972 myrskyn ja Myrsky-patsaan julkistamisen -79?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä