0

Koulun väistölle hintalappu

Joutsenon koulun väistöliikkeille Imatralla sijaitsevaan Tietäjäntaloon on saatu hintalappu.
Rakennus vuokrataan pääosin kalustettuna ja varustettuna. Kaupunki maksaa runsaat 331 000 euroa pääomavuokraa sekä vajaat 523 000 euroa ylläpitovuokraa vuodessa.
Lisäksi kaupunki teettää ja maksaa noin 200 000 euron hintaiset muutostyöt, joita tarvitaan muun muassa kotitalousopetuksen järjestämiseksi ja peli- ja leikkialueiden rakentamiseksi pihalle.
Oppilaat kuljetetaan Imatralle tilausbusseilla, ja lukujärjestykset toteutetaan siten, ettei siirtymiä Imatran ja Joutsenon välillä tarvita kesken koulupäivän. Kuljetuskustannuksiksi arvioidaan noin 300 000 euroa vuodessa.
Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi eilen asiaa koskevan vuokrasopimuksen Saimaan ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa.

Uusi koulu rakennetaan pääpiirteittäin nykyisen koulun paikalle 2019—21. Väistötilaa tarvitaan vähintään noin 360 oppilaalle ensi elokuusta lukien kahdeksi seuraavaksi lukuvuodeksi.
Jos koulukeskuksen Nikkarila-rakennus päätetään peruskorjauksen sijasta korvata uudisrakennuksella, väistötilat tarvitaan yhteensä noin 460 oppilaalle.
Tässä tapauksessa myös käsitöiden, liikunnan ja musiikin opiskelu tapahtuu väistötiloissa, jotka nekin järjestynevät ammattikorkeakoulun tiloista Imatralta.
Esikoulun ja 1—3-luokkien opetus järjestetään toissa kesänä hankitussa moduulirakennuksessa.
Kokonaiskustannukset Joutsenon koulun väistölle ovat noin 1,8 miljoonaa euroa. Summa vastaa purettavan Joutsenon koulun sisäistä vuokraa kahdelta vuodelta.

Tietäjäntalo tyhjenee suurelta osin, kun ammattikorkeakoulu vetäytyy Imatralta ja keskittää toimintaansa Lappeenrantaan. Taloon jää vuokralle Etelä-Karjalan kesäyliopisto.

Aiemmat artikkelit:

Viikon kysymys

Aiotko käydä ihastelemassa Hiekkalinnaa Lappeenrannan satamassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä