0

Filmi tehnyt tilaa biteille, paperilla yhä ystävänsä

Maire Kujantola ui puoliksi vastavirtaan. Hän kuvaa kyllä digitaalisella pokkarikameralla, mutta haluaa kuvista paperiversiot, ”vähän vanhanaikainen” kun omien sanojensa mukaan on.
Maanantaina Kujantola odotti ajokortin uusimista varten otattamiaan kuvia Sirpa Hyttisen valokuvaamossa ja valikoi samalla automaatilla muutamia kuvia tulostettavaksi kameran muistikortilta.
— Automaatilla voi tulostaa kuvia erilaisilta muistikorteilta, cd- ja dvd-levyiltä sekä langattomasti bluetooth-yhteydellä älypuhelimesta, mitä jonkin verran myös nuoret hyödyntävät, Hyttinen kertoo.
Kuitenkaan enää harva teettää digikuvista paperikuvia.
— Tänä päivänä kuvataan enemmän kuin koskaan, mutta kuvathan jäävät roikkumaan pelkkinä tiedostoina jonnekin.
Kuvaamossa asioi viikon alkajaisiksi vielä digikuvien vedostajaakin harvinaisempi asiakastyyppi: filmikameran käyttäjä.

Entä sinä? Kuvaatko filmi- vai digikameralla vai käytätkö kuvaamiseen älypuhelinta? Voit valita oheisessa kyselyssämme useammankin vastausvaihtoehdon.
Kerro kommenttikentässä, mitä teet otoksillasi. Säilötkö ne pilveen? Vedostatko kuvia kenties itse? Jäävätkö paperitulosteet lojumaan laatikkoon vai kokoatko ne albumiin?

Millä kuvaat?

 • Älypuhelimella (58%, 46 ääntä)
 • Digikameralla (35%, 28 ääntä)
 • Filmikameralla (6%, 5 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 62

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Filmi tehnyt tilaa biteille, paperilla yhä ystävänsä

 • 26.9.2018 at 17:27
  Permalink

  Suuri osa kuvista jää digitaaliseen muotoon (tieto)koneeseen tai muistitikuille. Jonkin verran teetän myös paperikuviksi. Albumiin niitä ei voi enää laittaa, koska albumit eivät mahtuisi mihinkään. Kuvakuorissa vievät vähemmän tilaa.

 • 27.9.2018 at 15:49
  Permalink

  Oikeastaan en millään, mutta lähinnä kai käyttäisin ihan filmikameraa. En ole ollenkaan innostunut digistä enkä muista. Puhelin on soittamista varten.

 • 3.10.2018 at 12:37
  Permalink

  Kännykkä on useimmiten kuvausvälineenä, kun se kerran saatavilla aina on. Laatu sitten on mitä on. Digikamera kulkee joskus mukaan, kun sen vartavasten mukaan ottaa, mutta kännykkä on sitä syrjäyttänyt. Kuvat puolestaan ovat muistikortilla ja tietokoneella, vaikka on niitä pitänyt paperisiksi teettää monet kerrat.

 • 3.10.2018 at 12:42
  Permalink

  Pahviset valokuva-albumit ovat arvokkaita muistoja ajasta, jolloin lapset olivat pieniä. Nykyisin kuvaan vain kännykällä, enkä teetä lainkaan paperikopioita.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä