0

Joutsenon hyvinvointiaseman tulevaisuus on täysin avoinna

Mitä palveluita Joutsenon hyvinvointiasemalta tulevaisuudessa saa? Mihin asti etenkin korvenkyläläisten käyttämä lääkäripäivystys Honkaharjun terveysasemalla palvelee? Ja jatkuuko ilta- ja viikonloppupäivystys Imatran uudessa sote-keskuksessa vai keskitetäänkö päivystys keskussairaalaan?
Siinä kysymyksiä, joita moni joutsenolainen näinä päivinä miettii Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tultua niukkasanaisesti ulos julkisuuteen strategiansa ja palveluverkkonsa valmistelun lähtökohdista.
Vastauksia pohtii myös Eksoten johto.
— Meillä on hallituksen mandaatti suunnitella palveluverkkoa erityisesti maakunnallisesti. Miten maakunnallista optimointia toteutetaan, siitä vasta aloitetaan suunnittelua. Tällä hetkellä mitään muutoksia ei ole tiedossa, sanoo terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula.
Karhula viittaa Eksoten hallituksen hyväksymiin karkeisiin suuntaviivoihin, joiden mukaan Lappeenrannan uusi sote-keskus sijoitetaan  keskussairaalan yhteyteen, Imatran uusi sote-keskus kaupungin keskustaan  ja niiden samoin kuin muidenkin hyvinvointikeskusten ”toiminnallinen sisältö  ja laajuus suunnitellaan pääsääntöisesti maakunnallisen optimoinnin näkökulmasta”.
Eksoten hallitus linjasi myös, että Armilan ja Honkaharjun sairaaloiden vuodeosastot siirretään keskussairaalan A-torniin sen saneerauksen valmistuttua, minkä jälkeen molemmat sairaalat jäävät pois Eksoten käytöstä.
Kuluvan viikon maanantaina koolla ollut Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti lähestyä Eksotea selvityspyynnöllä. Eksoten on lokakuun aikana selvitettävä muun muassa, mitä toimintoja keskussairaalan yhteyteen on tulossa.
Eksoten ja Lappeenrannan väliset palvelusopimusneuvottelut ovat vielä tältä syksyltä käymättä.

Huolettaako lääkäripalveluiden saatavuus?

 • Kyllä (88%, 108 ääntä)
 • Ei (12%, 15 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 123

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Joutsenon hyvinvointiaseman tulevaisuus on täysin avoinna

 • 22.10.2018 at 12:07
  Permalink

  Ei tässä vaiheessa kun vielä on työelämässä ja on siis työterveyden piirissä. Mutta miten sitten sen jälkeen?? Toisaalta turha murehtia ja huolestua etukäteen. Toivossa on hyvä elää, että meillä olisi edelleen Hyvinvointiasema, mikä nimenä on outo (tosin ehkä myönteisempi sana kuin terveyskeskus).

 • 22.10.2018 at 19:21
  Permalink

  Liitos lappenrantaan vie jo tuhkatkin pesästä ja nyt eksote pölynhiukkasetkin, silloin Joutseno on totaalisesti menetetty.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millä maksat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä