0

Uuden monitoimihallin rakentamiseen tarvitaan ulkopuolisia rahoittajia, ja niitä aletaan nyt etsiä

Uuden monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin rakentaminen puhutti Lappeenrannan kaupunginvaltuustoa maanantaina kaksi tuntia.
Ennen kuin päätös saatiin tehtyä, sitä oli terästetty kolmen valtuutetun lisälauseilla, varsinaisia puheenvuoroja oli käytetty yli 30 ja kaupunginhallitus oli kokoontunut pikaiseen neuvotteluun.

Valtuusto valtuutti toimikunnan ja konsernihallinnon jatkovalmistelemaan areenan rakentamista joko Lappeenkadun päälle tai Kisapuistoon etsimällä ulkopuolisia rahoittajia.
Juha Turkian (ps.) esityksestä myös nykyisen Kisapuiston jäähallin peruskorjaus pidetään yhä selkeästi päätökseen kirjattuna vaihtoehtona.
Antti Arminen (kesk.) totesi puheenvuorossaan, että luvut ovat suuria, ja niin ovat intohimotkin.
— Kisapuistoon ei ulkopuolista rahaa saada, koska se on syrjässä, Arminen näki.
Hän kysyi myös, miten nousevat käyttökulut aiotaan kattaa.
Samasta asiasta oli huolissaan Ilpo Heltimoinen (ps.). Hän varoitti rakentamasta sellaista areenaa, jota kaupunkilaisilla ei ole varaa käyttää.
Risto Kakkola (sd.) vertasi, että jos areenan pääoma- ja käyttökulut kasvavat 2,8 miljoonalla vuodessa, kuten selvityksissä on laskettu, se vastaa 600:aa uutta veronmaksajaa, jotka eivät käytä kaupungin palveluita.
Hän totesi, ettei sellaisia ole eikä tule.
Armisen laskelmien mukaan areenan käyttökulut veisivät melkein puolet liikuntatoimen määrärahoista eli yhdeksästä miljoonasta vuodessa.

Juha Turkia jakoi kallista areenavaihtoehtoa moittineen Heikki Järvenpään (kok.) huolen kustannuksista. Verrattuna arvioon, joka tehtiin hanketta aloitettaessa puolitoista vuotta sitten, kustannukset ovat tuplaantuneet. Uuden areenan kustannusarvio on nyt lähes 40 miljoonaa euroa.
Tyhjien liiketilojen ja kolmen meneillään olevan hotelli-investoinnin kaupungissa Järvenpää ei nähnyt tarvetta uudelle hotellille, jollaista on kaavailtu areenan yhteyteen.
Karoliina Ahtiainen (kesk.) oli huolissaan sisäliikuntahallin kohtalosta : jääkö sen rakentaminen hamaan tulevaisuuteen. Sama huoli oli Riitta Munnukalla (kesk.). Hän korosti, että jos areenan rakentaminen viivästyy, sisäliikuntahallihanketta on jatkettava.
Marjatta Moilanen (kd.) muistutti, että Lappeenrannasta puuttuu suurten tapahtumien pitopaikka.

Pitäisikö Lappeenrannan rakentaa uusi monitoimihalli vai korjata nykyinen Kisapuiston jäähalli?

 • Korjata vanha (65%, 57 ääntä)
 • Rakentaa uusi (35%, 31 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 88

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Uuden monitoimihallin rakentamiseen tarvitaan ulkopuolisia rahoittajia, ja niitä aletaan nyt etsiä

 • 31.10.2018 at 17:25
  Permalink

  Korjata vai rakentaa, siinäpä kysymmys. Ehdottomasti uusi, mutta jos se suuruuden hulluus iskee päättäjiin samalla tavalla kun TEATTERI hankkeeseen aikanaan, niin veronmaksajia ajatelen vanhan korjaus lienee parasta.

 • 1.11.2018 at 07:21
  Permalink

  Riittää yksi elätettävä eli teatteri , ei tarvita toista. Jos on tarve jotain tehdä , niin vanhan korjaus. Tiedä kuitenkaan onko Saipa ikuisesti liigassa. Jos ei kaupungilla muutenkaan ole rahaa, niin on todella hölmöläisten hommaa ruveta puuhaamaan uutta kallista jonkun olemattoman imagon takia.
  Mutta jospa se auttaa kovinkin, kun nostavat päivälipun hinnan 10 euroon, kun joutsenlaiset ovat käyttäneet niin paljon ja näin on tuottanut tappiota kaupungille.

 • 1.11.2018 at 17:55
  Permalink

  No, nyt Jousseno päättäjät yhtä tiukkana ku sillo aikoinaa ku itsenäisyys män – ei muuta ku uutta kallista hallii tuonne länsilähiö keskustaa!
  Meil riittää, et saahaa olla Jousseno pitäjä. Ei myö vissii muuta tarvitakkaa … viekää kulkuyhteyetkii, kyl myö pärjätää.
  Mut älkää työ vaaleis keskustalaisii ja demarii äänestäkö, jos aiotte huole omistanne pittää – lapsist ja vanhuksist.

 • 5.11.2018 at 12:37
  Permalink

  Ensinnäkin Joutsenoon uimahalli ja sen yhteyteen monitoimihalli, näin saataisiin Joutsenoon eloa, on tilaa rakentaa ja kehittää. Ei kaiken tarvitse olla Lappeenrannassa, ja kulkuyhteydet toimivat hyvin. Elämää on Lappeenrannan ulkopuolellakin. T. Maija Koskela

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko käydä ihastelemassa Hiekkalinnaa Lappeenrannan satamassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä