0

Itsenäisyyspäivänä syttyvät kynttilät ikkunoille ja haudoille

101-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä juhlitaan torstaina 6. joulukuuta Joutsenossakin tutuksi tullein juhlallisuuksin.

Sanajumalanpalvelus alkaa Joutsenon kirkossa kello 10. Sitä seuraavat kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihautausmaan päämuistomerkillä.

Seurakuntakeskuksessa itsenäisyyspäivän juhlaa edeltää kahvitarjoilu, joka alkaa kello 11.30. Juhla alkaa kello 12.30.

Partiolaisten soihtukulkue lähtee torilta hautausmaalle kello 15.

Kaupunki on toivonut, että kaupunkilaiset juhlistaisivat itsenäisyyspäivää juhlaliputtamalla, ulko- ja sisätilojen juhlavalaistuksella sekä polttamalla ikkunoillaan kynttilöitä kello 18—20.

 

Miten vietät Suomen itsenäisyyspäivää?

 • Ilolla (47%, 23 ääntä)
 • Hartaudella (39%, 19 ääntä)
 • En vietä (14%, 7 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 49

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Itsenäisyyspäivänä syttyvät kynttilät ikkunoille ja haudoille

 • 5.12.2018 at 07:21
  Permalink

  Jo keskiviikkoiltana viemme kynttilät haudoille, kotona siniristiliput ikkunoihin ja illalla kynttilävalo. Ulos kaikki lyhdyt palamaan. Jos ei estettä tule, niin Mikkeliin katsomaan paraatia, sitä ennen sinne juhlajumalanpalvelukseen. Ja tietysti laulan ja kovaa ”Sun kätes Herra…” paraatikatselmuksessa. Tästä muuten se huomio, että tuota ensimmäistä säkeistöäkään ei tunnu kukaan oikein osaavan tai sitten ei vain laula. Huomattu, kun on käynyt noita paraateja katsomassa. Itsenäisyytemme ei ole itsestäänselvyys, olkaamme siitä iäti kiitollisia!

 • 6.12.2018 at 16:13
  Permalink

  Se, että arvostaa Suomen itsenäisyyttä ja sen saavuttamiseksi kovan työn tehneitä veteraaneja ei vaadi uskonnollisuutta ja hartautta. Juhlin ilolla, sillä tämä maa on yhtä lailla meidän kaikkien suomalaisten, ikään, sukupuoleen ja uskontokuntaan katsomatta – hyvä niin!

 • 8.12.2018 at 15:38
  Permalink

  Kyllähän se hartaaksi olon vetää, kun muistelee aikanaan oman isän kertomuksia sodasta ja hän itsekin haavottui, mutta selvisi rintamalta. Joka jouluaamu avasi tv:n ja halusi katsoa joulukirkkolähetyksen, vaikka ei muutoin ollut näkyvästi uskonnollinen. Kyllä se ehkä kuitenkin monen veteraanin mielessä oli /on, ettei sitä vaan ihan ihmisvoimalla pärjätty.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko jätteiden lajittelu vaivalloista

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä